Foto: Publicitātes foto
Šovasar, no 21. līdz 23. jūlijam, Popē, tās estrādē, muižas parkā, zirgu stallī, pilskalnā, pļavās un alejās notiks dziesminieku jeb, kā to šogad nosaukuši paši rīkotāji, "dullo dauku" festivāls "Vārti", piedāvājot virkni pasākumu – koncertus, literāros lasījumus, dziesmu ugunskurus un nakts mistērijas, portālu "Delfi" informē viena no festivāla rīkotājām, dzejniece un režisore Maija Kalniņa.

"Dullo dauku festivālā gaidīts ikviens, kurš kaut reizi ir aizdomājies – diez, kas ir aiz tā tālā horizonta, kur satiekas zeme un debesis. Un vai varētu būt tā, ka horizonts ir meklējams arī mūsos – katrā pašā," skaidro rīkotāja.

Festivālā piedalīsies Austrasbērni un daudzi citi Latvijas dziesminieki, postfolkloras grupa "Zāle", mūziķis Kārlis Būmeisters un grupa "Matters", kā arī klavesīniste Aina Kalnciema.

"Mēģinot saklausīt, uztaustīt, kas ir šī gada "Vārtu" uzdevums, sapratām, ka mūsu mērķus vieno viens dulls puika no Sudrabu Edžus stāsta, ar kura vārdu apzīmējamas tās idejas un procesi, uz kuriem ne vienmēr rodamas racionālas atbildes, kāpēc gan kas tāds vispār būtu jādara. Kāpēc jāmeklē Popes estrādes zudušais skanējums, kāpēc gan jāatbrīvo strauts un kā vārdā jāatdod muižai tās saullēkts. Dullā Daukas ideja – meklēt, kas ir aiz horizonta un kur vispār ir horizonts – pilnīgi noteikti kaut reizi ir bijusi svarīga vairumam ļaužu. Un tāpēc. Tāpēc dullo dauku festivāls "Vārti"," skaidro Maija Kalniņa.

"Vārti" šogad tiks vērti 21. jūlijā, piektdienas pievakarē, plkst. 19.00, ar jauna vides objekta – dullo dauku soliņa atklāšanu liepu alejā. "Vārtu" notikumi piektdienā turpināsies ar nakts dziesmu un stāstu ugunskuriem Pūķu pļavās un dziesmām zirgu staļļa koncertzālē.

Sestdien, 22. jūlijā no plkst. 11.00 notiks dziesminieku koncerti "Tuvplāni" Popes muižas parkā. Savukārt plkst. 17. estrādē sāksies dziesminieku lielkoncerts. Savukārt vakara izskaņā plkst. 21.00 Popes estrādēs uzstāsies grupa "Zāle", bet pēc tam – pusnakts mistērijas.

Svētdienas, 23. jūlija, saullēkts tiks sagaidīts Popes muižas zālē, kur uzstāsies klavesīniste Aina Kalnciema. Viņa saspēlēsies ar Lauras Vinogradovas rakstītu un lasītu stāstu "Von Behr(a)".

"Muižas logi tiks plaši atvērti un pāri ziedošajiem Popes dārziem skanēs mūzika, kuras ļaus klātesošajiem un pašai muižai atminēties laikus, kad šeit dzīvojošā barona Bēra viesi brokastu kapeju dzēra no smalkām porcelāna tasītēm," sola festivāla rīkotāji.

Plkst. 13.00 Popes pilskalnā mūziķis Kārlis Būmeisters un grupa "Matters", kā arī dzejniece Maija Kalniņa dāvās koncertstāstu "Laiks mūsu ir upe".

Nakšņošana – festivāla telšu pilsētiņā.

Ieejas kartes uz dullo dauku festivālu "Vārti" nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!