Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 14. jūnijā, starptautiskas konferences "We Are Museums 2017" programmā Kaņepes kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā, notiks īpašais atvērta tipa pasākums "Tech Loves Culture", veltīts mākslas, tehnoloģiju un jaunu biznesa iniciatīvu mijiedarbībai, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāvji.

"Tech Loves Culture" būs noslēdzošais pasākums starptautiskai muzeju nozares konferencei "We Are Museums 2017", kura no 12. līdz 14. jūnijam norisināsies Rīgā. Foruma mērķis ir pulcēt vienkopus inovatīvus uzņēmējus un kultūras sfēras speciālistus, lai veicinātu jomu savstarpēju sadarbību un ideju apmaiņu par muzeju nākotnes attīstību.

Visas dienas garumā – no plkst. 11.00 līdz 23.00 – Kaņepes kultūras centrā ar dažādām prezentācijām uzstāsies 25 daudzsološi kultūras jaunuzņēmumi no Eiropas, kas piedāvā efektīvus un līdz šim nebijušus risinājumus muzejiem interaktīvo tehnoloģiju, paplašinātās realitātes, mobilo pakalpojumu, biļešu sistēmu, kā arī e-tirdzniecības izmantošanā. Ikvienam klātesošajam būs iespēja apspriest sev interesējošus jautājumus ar profesionāļiem brīvā mikrofona sesijās, iepazīstināt auditoriju ar personīgo pieredzi un veidot jaunus kontaktus.

Plkst. 15.00 sāksies diskusija "Vai tehnoloģijas un laikmetīgā māksla var mainīt muzeju nākotni?", kurā pieci starptautiski eksperti – bijušais "Tate IK Prize" digitālās inovācijas producents, "Imperial War Museums" sabiedrības iesaistes un mūžizglītības vecākais producents Tonijs Gilins (Tony Guillan, Lielbritānija), "kim?" Laikmetīgās mākslas centra dibinātāja Zane Čulkstēna (Latvija), Laikmetīgās mākslas muzeja Kiasma kolekciju kuratore MIlja Līmatainena (Milja Liimatainen, Somija), "ABLV Charitable Foundation" mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags (Latvija), "TechHub Riga" rīkotājdirektors Dāvis Suneps (Latvija) – spriedīs par to, kā tehnoloģijas un laikmetīgā māksla varētu ietekmēt muzeju tēlu un saturu laika perspektīvā. Diskusijas moderators – komunikācijas stratēģiju un digitālā PR speciālists Tibo Tomā (Thibaut Thomas, Francija).

Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!