Foto: LETA
27. maijā mūžībā aizgājusi ilggadējā Dailes teātra aktrise Venta Vecumniece, paziņots teātra oficiālajā "Twitter" kontā.

Aktrise, kura kopš 2012. gada ir iekļauta Latvijas teātra Zelta fondā šogad 3. decembrī būtu svinējusi 90 gadu jubileju.

Venta Vecumniece nāk no Daugavpils. 1949. gadā beigusi Dailes teātra II studiju, bet 1956. gadā ar izcilību absolvējusi Maskavas Anatolija Lunačarska Valsts teātra institūta Režijas nodaļu.

Dailes teātrī ar pārtraukumiem spēlējusi, kā arī iestudējusi izrādes kopš 1949./1950. gada sezonas. Venta Vecumniece Aktrises jaunākā loma bija divos Ērika Hānberga darbu iestudējumos – Dzidra izrādē "Plikie un pusplikie" (2014) un "Pirmā grēka līcis" (2012).

Aktrise veidojusi iestudējumus arī Daugavpils teātrī, Šauļu Drāmas teātrī Lietuvā un Smiltenes tautas teātrī.

Jaunāko paaudžu skatītāji Ventu Vecumnieci atpazīst pēc Lielmātes lomas Jāņa Streiča filmā "Rūdolfa mantojums" (2011), par ko viņa saņēmusi Nacionālo kinobalvu "Lielais Kristaps" kā labākā aktrise otrā plāna lomā. Tāpat Venta Vecumniece spēlējusi populārajā seriālā "Ugunsgrēks".

Atvadīšanās notiks 1. jūnijā no pulksten 11.00 līdz 12.30 Dailes teātra Mazajā zālē. Apbedīšana – pulksten 13.30 Pirmajos Meža kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!