Foto: LETA
Svētdien, 28. maijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Latvijas simtgades ekspresis ir piestājsi Rīgā, lai brauciena dalībnieki – dziedātāji un dejotāji, uzstājoties kopā ar Rīgas kolektīviem, priecētu rīdziniekus un pilsētas viesus.

Jau ziņots, ka akcija "Latvijas ekspresis simtgadei" sākās 26. maijā, Latgalē, Indras stacijā, bet ar koncertiem ceļojot cauri visiem vēsturiskajiem Latvijas novadiem, noslēgsies 28. maija vakarā Valkā.
Koncertā galvaspilsētā piedalās Rīgas kori, Tautas deju ansambļi un kolektīvi, kas koncerta programmā idejiski atspoguļo atziņu, ka "visi ceļi ved uz Rīgu". Kopumā pasākumā Rīgā piedalās ap 400 dziedātāju, dejotāju un mūziķu.

Koncerta apmeklētājus priecē Jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis", Latvijas Universitātes jauktais koris "Aura", Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus", Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis "Dancis", Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" deju kolektīvs "Rēvele", Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis "Pērle". Pasākumu vada aktieris Gints Grāvelis.

Jau ziņots, ka 28. maijā noslēguma koncertā plkst. 19.00 Valgas stacijā būs vērienīgs muzikāls uzvedums "Zvaigznes pār Valku 1917". Režisors Jānis Siliņš uzvedumu veidojis kā vēsturiski muzikāli horeogrāfisku inspirāciju par to, kā neatkarīgas Latvijas zvaigzne uzlēca Valkā. Šis Latvijas valsts simtgades programmas uzvedums aizsāks Latviešu Pagaidu nacionālās padomes simtgadei veltītus pasākumus, kuri ar augsta līmeņa starptautisku konferenci, pieminekļa un vēstures ekspozīcijas atklāšanu Valkā noslēgsies 2. decembrī.

Komponists Mārtiņš Brauns uzvedumam radījis jaunu kompozīciju "Latvijā" ar Jāņa Akuratera dzeju. Uzvedumā piedalīsies dziedātāji Ieva Sutugova un Daumants Kalniņš, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, Valkas muzikālās vienības un instrumentālās grupas. Uzvedumā piedalīsies arī 300 dziedātāji un dejotāji no projekta "Latvijas ekspresis simtgadei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!