Foto: F64

Starptautiski pazīstamais krievu režisors Kirils Serebreņņikovs publicējis emocionālu pateicību visiem atbalstītājiem sociālajā tīklā "Facebook" pirmo reizi pēc viņa vadītā Gogoļa centrā un viņa dzīvoklī notikušās kratīšanas 23. maijā.

Kā raksta Serebreņņikovs, šī ir pirmā diena, kad viņam ir iespēja sazināties. Viņam nav bijuši pieejami nekādi komunikācijas rīki, atņemti visi datori, utt.

"Šī ir pirmā diena, kad varu šeit ("Facebook" – red,) kaut ko ierakstīt un izlasīt. Lasīt un lasīt jūsu atbalsta un mīlestības vēstījumus. Godīgi sakot, to ir grūti darīt, jo kamols kāpj kaklā un ir grūti valdīt emocijas, taču es vēlos apskaut un pateikties ikvienam personiski."

"Dažreiz dzīvē notiek lietas, kurām neesi gatavs un nevari būt gatavs. Un tas ir tieši tas, kas notika ar mani, maniem draugiem un kolēģiem projektā "Platforma". Šajā projektā trīs gadu garumā bijuši iesaistīti ļoti daudzi talantīgi Krievijas jaunie komponisti, mūziķi, aktieri, režisori, horeogrāfi, dejotāji, domātāji un citi mākslas praktizētāji, bet pats galvenais – publika, kas nāca uz mūsu pasākumiem," raksta režisors.

"Gan es, gan visi iesaistītie lepojamies ar mūsu "Platformu", kas darījusi mūs laimīgus šos trīs gadus. Tagad mēs pierādīsim, ka tā darbojās un notika. Patiesību teikt ir viegli. Pat, ja apstākļi, kuros tā ir jāsaka milzīgas netaisnības rezultāts. Bet mēs esam mierīgi un esam visi kopā. Esam gatavi atbildēt uz jebkuru jautājumu, un mums nav nekā slēpjama. Man mīļais teātris – Gogoļa centrs, visa komanda, visi aktieri un skatītāji, kas šajās dienās ir mūs apbēruši ar ziediem, liels paldies par atbalstu! Jūtos vainīgs, ka visa šī situācija netieši ir skārusi jūs visus."

"Mani mīļie kolēģi Krievijā un ārzemēs, ikviens, kurš parakstīja vēstuli mūsu aizstāvībai, visiem, kuri runāja gan mūsu, gan pasaules presē (saraksts ir garš un es piezvanīšu un uzrakstīšu ikvienam!), paldies par jūsu godīgumu, milzīgo atbalstu un brālīgo būšanu līdzās. Paldies mūsu ģimenēm un mīļajiem par palīdzību un atbalstu."

"Šīs smagās dienas var iedragāt ticību cilvēkiem, taisnīgumam un veselajam saprātam, tomēr viss ir pilnīgi otrādi. Ir tik daudz mīlestības, ticības un atbalsta, ka to nav iespējams aizmirst, pat nav iespējams ielikt viena cilvēka sirdī. Es jūs visus ļoti mīlu," noslēgumā raksta režisors.

Jau ziņots, ka 23. maijā Maskavā Serebreņņikova dzīvoklī un viņa vadītajā Gogoļa centrā tika veikta kratīšana. Televīzijas kanāls REN, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņoja, ka kratīšanas esot saistītas ar krimināllietu, kas ierosināta par budžeta līdzekļu piesavināšanos.

Kirils Serebreņņikovs labi pazīstams arī Latvijas skatītājiem, Nacionālajā teātrī viņš iestudējis trīs izrādes, saņēmis vairākas "Spēlmaņu nakts" balvas. 2019. gadā plānots jauns Serebreņņikova iestudējums Nacionālajā teātrī. Režisoram piešķirts Rīgas goda pilsoņa tituls. Serebreņņikovs pērn saņēma arī Cicerona balvu par meistarību komunikācijā ar dažādu valstu sabiedrībām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!