Foto: Publicitātes foto

3. jūnijā Limbažos gaidāmo metāloperu "Kurbads. Ķēves dēls" ar grupas "Skyforger" dalību papildinās krāšņi specefekti. Kā portālam "Delfi" pastāstīja rīkotāji no "Story Hub", opera notiks uz vairāku līmeņu skatuves, bet tās galvenais elements simboliski būs koks.

Kā sola uzveduma rīkotāji, Limbažu Lielezera brīvdabas amfiteātris ļāvis izveidot krāšņas vizuālas ainavas, izmantojot dūmus, raķetes un gaismas efektus. Tāpat metāloperas apskaņošanai tiks izmantota īpaši kvalitatīva skaņas aprīkojuma sistēma, kas palīdzēs izcelt spēcīgo muzikālo "Skyforger" vēstījumu un ļaus baudīt metāloperu, radot telpiskas skaņas vīzijas.

Projekts "Kurbads. Ķēves dēls" iekļauts Latvijas simtgades svinību 2017. gada programmā un ir pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija.

"Skatuves iekārtojums ļaus sekot līdzi Kurbada ceļojumiem trīs līmeņos, bet tās vienojošais elements ir koks. Koka saknes, stumbrs un lapotne simbolizē pazemi, tagadni un pagātni – Kurbada laicīgo dzīvi, pagātnes mošķus un nākotni kā cilvēka sasaisti ar gaisu un kosmosu," stāsta izrādes scenogrāfs Uģis Bērziņš.

"Latviešu folklorā varam saskatīt, ka koks mūsu senčiem ir galvenais totēms – vīri kā ozoli un sievas kā liepas. Koks bija tuvs un klātesošs gan it visos cilvēka dzīves galvenajos notikumos. Pasaka par Kurbadu ir iniciācijas pasaka - no piedzimšanas līdz nomiršanai un atdzimšanai jaunā formā, citā pakāpē. Šī inciciācijas pasaka iedod mums atslēgas un gudrības cilvēka mūža nodzīvošanai, kā arī parāda mūžīgos kosmiskos procesus, kuru sastāvdaļa vienmēr esam bijuši un būsim," stāsta izrādes režisore Inga Tropa.

"Kurbads. Ķēves dēls" būs multimediāla metālopera, kas vienīgo reizi tiks rādīta 2017. gada 3. jūnijā Limbažu Lielezera amfiteātrī. Mūzika – grupa "Skyforger", režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, horeogrāfs Guntis Spridzāns.

Biļešu cena ir 15 eiro, biļetes pieejamas "Biļešu servisa"kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!