Foto: Juris Maurāns

Šā gada 20. maijā Garkalnes novada kultūras nama "Berģi" Tautas deju ansamblis "Ritenītis" svin savu 70 gadu jubileju. Gatavojoties tai, kolektīvs kopā ar fotogrāfu Juri Mauranu ir izveidojis fotogrāfiju sēriju, kurā kolektīva dejotāji krāšņos tautastērpos iemūžināti viņu darbavietās.

Fotosērija tapusi, lai parādītu šī brīža dejotāju dažādās personības puses, skatuviskās tautas dejas un tautas tērpa svinīgumu pret katra dejotāja ikdienas darbu - vidi, kurā dejotājs pavada to dienas daļu, kas nav mēģinājums vai koncerts.

"Mūsuprāt, veidojas interesants kontrasts, kurš liecina, ka latviešu tautas deja spēj vienot tik ļoti dažādu profesiju pārstāvjus. Bez tam, tapušās fotogrāfijas uzsver, ka tautas tradīciju uzturētājs un attīstītājs var būt ikviens no mums. TDA "Ritenītis" aicina visus tautiešus gatavoties Latvijas simtgades svinībām!" stāsta idejas autors un projekta koordinators Arturs Ģēģeris.

TDA "Ritenītis" vadītāji ir Ilze Mažāne un Ingus Ladiga. Plašāk par kolektīvu, tā dejotājiem un mēģinājumiem - TDA "Ritenītis" "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!