Foto: F64
Vecrīgā, Anglikāņu baznīcā 8. maijā plkst. 19.00 notiks muzikāls pasākums, kura mērķis ir saliedētības un izlīguma veicināšana starp etniskām grupām Latvijā, kopīgas atmiņu telpas veidošana, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Otrā pasaules kara beigu piemiņa, ar to saistītās dalītās, sabiedrībā bieži pretnostatītās atmiņas par karu un tā simboliskām beigām – 8. un 9. maijs – ir labs brīdis, lai šo problēmu aktualizētu un meklētu izlīgumu.

Kā uzsver rīkotāji, pasākums nav domāts kā dievkalpojums, bet gan kā notikums ar mūziku. Pasākumā uzstāsies Jānis Ozoliņš ar grupu "Sigma", īsām uzrunām piedalīsies kultūrpētnieks Deniss Hanovs, režisors un aktieris Mārtiņš Eihe. Būs videoinstalācija, kas simboliski iezīmēs kara beigas, kā arī Bībeles lasījumi un lūgšana. Pasākumu vadīs Anglikāņu sv. Pestītāja draudzes Rīgā mācītāja, emeritētā bīskape Jāna Jēruma-Grīnberga un Pāvils Levuškāns (Rīgas Jaunā Sv. Ģertrūdes draudze, krievvalodīgo Epifānijas kopiena).

Anglikāņu draudze Rīgā ir ekumēniska kopiena, kas vieno dažādu tautību cilvēkus un par savas misijas daļu uzskata ietverošas vides veidošanu Latvijas sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!