Foto: Ziedonis Safronovs
Pēc pusotra gada pārtraukuma uz Liepājas teātra skatuves atgriezīsies izrāde "Stavangera. (Pulp People)", portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Liepājas teātrī tā tiks spēlēta 31. maijā, savukārt 7. jūnijā iestudējums tiks rādīts Starptautiskā Teātra festivālā Klaipēdā "TeaATRARIUM", kurā piedalīsies arī teātri no Polijas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm.

Krievu režisora Konstantīna Bogomolova veidotā izrāde "Stavangera (Pulp People)", kas pirmizrādi piedzīvoja 2012. gadā, uzreiz pēc iestudēšanas sašķēla skatītājus divās pretējās nometnēs – vienu daļu iestudējums sajūsmināja, citi to pilnībā noliedza, uzdodot jautājumu, vai izrādei jābūt Liepājas teātra repertuārā.

Iestudējums nesis Liepājas teātrim līdz šim lielākos panākumus, saņemot gan divas "Spēlmaņu nakts" balvas – tai skaitā pašu nozīmīgāko – "Gada izrādes" balvu, gan arī izrādīts vairākos festivālos – Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, kā arī vienā no vecākajiem, kvalitatīvākajiem un lielākajiem festivāliem Eiropā – "Wiener Festwochen" Austrijā.

"Izrādes veiksmi nodrošina acīmredzams režisora talants/spēja no visai ikdienišķa stāsta par ikdienišķiem "nevajadzīgajiem" cilvēkiem (ko citās kultūrās dēvē arī par white trush jeb baltajiem atkritumiem) izveidot spilgtu un baisu reālās dzīves metaforu. Stāstu, kas vairs nav tikai par viņiem, bet par mums visiem," par izrādi rakstījusi teātra zinātniece Guna Zeltiņa.

Iestudējums, izmantojot melnā humora elementus, bezkaislīgā un skarbā manierē atklāj 21. gadsimta cilvēkus un to cik vientuļi viņi ir kļuvuši. Tā centrā ir jauna sieviete Kristīne, kura dodas uz Stavangeru, lai satiktu interneta vidē iepazītu vīrieti Odu. Viņai ir apnicis gan vīrs, gan paralizētais vīra tēvs, par kuru Kristīnei katru dienu jārūpējas. Taču arī Odam ir sava pagātne, no kuras nebūs iespējams izvairīties.

Lomās: Laura Jeruma, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Kaspars Kārkliņš, Anda Albuže, Signe Dancīte, Gatis Maliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!