Foto: DELFI
Šajās dienās Vecrīgā tiek filmēta jaunā latviešu komēdija "Homo Novus", kas top pēc Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filmas režisore – Anna Viduleja.

Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija "Homo Novus" ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija, stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Jaunā kinodarba filmēšana sākās jau 10. aprīlī, bet šobrīd pilnā sparā rit darbs pie filmas uzņemšanas. Portāls "Delfi" bija klāt, kad Vecrīgā tika uzņemtas epizodes, kas būs apmēram filmas vidū – jaunā mākslinieka Jura Upenāja izstādes atklāšana, dažādas situācijas tajā, pasākuma viesi, utt.

Filma top studijā "Film Angels Productions" un ir viena no sešām spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Plānots, ka "Homo Novus" uz ekrāniem nonāks īsi pirms valsts jubilejas, 2018. gada rudenī.

Galvenajā lomā – jaunais aktieris Igors Šelegovskis. Lomās – Kristīne Krūze-Hermane, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!