Foto: Publicitātes foto
Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, 12. aprīlī, plkst. 19.00 notiks rakstnieces Ingas Gailes un mūziķa Edgara Mākena ("Gaujarts", "Manta") muzikāla dzejas performance "Stīgas", portālu "Delfi" informē Memoriālo Muzeju apvienības pārstāve Sanita Kossoviča.

Ingas Gailes un Edgara Mākena sadarbības projekts pastāv kopš 2013. gada, mākslinieki kopā uzstājušies "Totaldobžē", Rīgas svētkos, kā arī festivālā "Vadātājs" Lūznavā. Kā stāsta performances veidotāji, tajā atskaņotā klaviermūzika izceļ dzejas spilgtākos un asākos leņķus, sniedzot klausītājiem patvērumu un vienlaikus padziļinot vārdu ietilpību.

Inga Gaile par performances saturu saka: "Man šķiet, ka man tur ir stāsts par personības piedzimšanu, atdzimšanu caur bēdām un paniku līdz spējai nostāvēt taisni un redzēt, ka pasaule ir skaista vieta."

Inga Gaile (1976) ir dzejniece un dramaturģe, 2016. gadā debitējusi prozā ar romānu "Stikli". Absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Literatūras teorijas, vēstures un kritikas kursu (1994–1998), kā arī režijas maģistra programmu (2012–2014). Ingas Gailes dzejas publikācijas periodikā lasāmas kopš 1996. gada, atdzejojusi krievu dzejnieku darbus, viņas dzeja atdzejota angļu, lietuviešu, zviedru un bengāļu valodā. Saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, žurnāla "Latvju Teksti" balvu, Literatūras gada balvu, kā arī citus prestižus apbalvojumus.

Edgars Mākens (1977) ir komponists, darbojas grupās "Gaujarts" un "Manta", raksta mūziku teātra izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī un Valmieras drāmas teātrī, rakstījis arī Liepājas teātrim, Leļļu teātrim un Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrim. Bieži sadarbojas ar režisoru Elmāru Seņkovu. Beidzis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Rīgas Doma kora skolu, pašreiz studē kompozīciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākais mūzikas autors, grupas "Gaujarts" albums "Vibrācijas" un grupas "Manta" albums "Manta" saņēmuši Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kā labākie alternatīvās mūzikas albumi.

Ieejas maksa: 2 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!