Foto: Publicitātes foto

VEF Kultūras pilī pēc rekonstrukcijas pabeigšanas un atvēršanas tiks apvienots vēsturiski nozīmīgais ar mūsdienīgo. Tāpat Kultūras pils mainījusi vizuālo tēlu un logotipu, iezīmējot mērķi – kļūt par modernāko kultūras centru Rīgā, portālu "Delfi" informē VEF Kultūras pils vadītājas vietniece Iluta Goba.

Atgādinot VEF Kultūras pils vēsturisko izcelsmi, kultūras iestāde vienlaikus ar savu atdzimšanu vēlas akcentēt arī kultūrvēsturisko nozīmi, kas cieši saistāma ar Latvijas fenomenu – Valsts elektrotehnisko fabriku jeb VEF, kas savos plaukuma gados bija Latvijas rūpniecības flagmanis.

Mūsdienās rūpnīca vairs nepastāv, tomēr tās vēsturiskā vērtība saglabājusies, uzsver Goba. Apvienojot VEF vēsturisko veidolu ar modernu interpretāciju, VEF Kultūras pilij ir izveidots jauns logotips, pievienojot mūsdienīgu tulkojumu VEF Kultūras pils nosaukumā ietvertajam saīsinājumam VEF – Vērtības Elegantā Formā, tādējādi koncentrēti akcentējot kultūras centra darbības virzienu nākotnē.

Foto: Publicitātes attēls

VEF Kultūras pils iecere un mērķis ir kļūt par mūsdienu kultūras flagmani, meklējot mākslas izpausmēm jaunus un radošus izteiksmes veidus, vienlaikus eleganti akcentējot pārlaicīgas vērtības.

VEF Kultūras pils ir lielākais kultūras centrs Latvijā. Pils rekonstrukcijas gaitā tiek veikti vairāki telpu uzlabojumi un pārplānojumi, akustikas un aprīkojuma modernizācija, būtiski tiks palielināta telpu funkcionalitāte, plānots ierīkot arī mūsdienīgu skaņu ierakstu studiju un modernizēt VEF vēstures muzeju.

Plānots, ka VEF Kultūras pils būs moderna vide kultūrvēstures iepazīšanai, augstvērtīgām mākslas izpausmēm, radošai iniciatīvai un inovatīvu ideju īstenošanai.

Jau ziņots, ka VEF Kultūras pils atklāšana pēc renovācijas plānota 2017. gada 17. novembrī.

Atgādinām, ka VEF Kultūras pils pārbūves darbus veic SIA "Velve", ar ko Īpašumu departaments 2016. gada 10. februārī parakstīja līgumu par pārbūves un renovācijas darbu veikšanu. VEF Kultūras pils renovācijas kopējais finansējums ir 11,83 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

1960. gadā pabeigtā VEF Kultūras pils kopš tās uzcelšanas nebija piedzīvojusi kapitālo remontu. Jau pirms vairākiem gadiem tika atzīts, ka celtne, kurā darbojās vairāki desmiti māksliniecisko kolektīvu, ir kritiskā tehniskā stāvoklī. Lēmumu par VEF kultūras pils atjaunošanu Rīgas dome pieņēma 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!