Foto: Publicitātes foto
Arī martā turpinām iepazīstināt ar interesantākajiem jaunumiem, ko piedāvā pašmāju jaunie mūziķi. Iespējams, vairākus vārdus dzirdēsiet pirmo reizi, tomēr ir vērts tos iegaumēt, vai vismaz noklausīties piedāvātos skaņdarbus, lai paplašinātu savu muzikālo apvārsni. Lielākā daļa no sarakstā atrodamajiem māksliniekiem drīzumā izdod savus debijas albumus, tāpēc īpašu simpātiju gadījumā, vērts sekot līdzi informācijai par gaidāmajiem prezentāciju koncertiem un citiem īpašajiem pasākumiem.

'himnas' – 'manuskripts'

Foto: Publicitātes attēls

Trešdien, 29. martā, tiek prezentēts grupas "himnas" debijas albums "manuskripts", kas tapis no pērnā gada septembra līdz 2017. gada februārim. Pirms prezentācijas apvienība klausītājiem nodod divus ierakstus – "skabarga (otrā)" un "plaukstas".

Grupā "himnas" darbojas Toms Taukulis, Rihards Gailīts un Anneli Arro.

Digitāli un ierobežota skaita CD formātā albums tiks izdots 5. aprīlī.

Albuma atvēršanas svētki norisināsies kinoteātrī "Kino Bize" (Elizabetes ielā 37-2, Rīgā) divos atsevišķos klausīšanās seansos, kuros būs iespēja dzirdēt ierakstā neiekļautas dziesmas un noklausīties ierakstu "manuskripts" pilnā garumā. Seansu sākums pulksten 18.00 un 19:15.

Misters – 'Darbu raugi'

Foto: Publicitātes foto

Folk-hiphopa mākslinieks Misters sadarbībā ar post-folkloras mūziķi Imantu Nīgali radījis jaunu skaņdarbu "Darbu raugi".

"Mēs esam "Instagrama paaudze", kas ļoti pievērš uzmanību vizuālajam izskatam, bet neielūkojas dziļāk cilvēka personībā, viņa paveiktajā. Ar dziesmu vēlos atgādināt par to, cik mēs esam radoša un talantīga tauta, kurai ir ar ko lepoties, un to mums nevajadzētu aizmirst arī ikdienā," skaidro dziesmas autors.

"Darbu raugi" ir otrais singls no Mistera gaidāmā albuma, kurš rakstīts folk-hiphop žanrā.

Dziesmas piedziedājumā izmantots teksts no latviešu dainām, pārējo vārdu autors – Misters. Ierakstā piedalās Imanta Nīgale, Ziggy Marbley, Noitro un Edgars Zilberts. Mūzika – tautas melodija, Ieva Strode.

Sniedze Prauliņa – 'Nemēģini'

Foto: Publicitātes foto

Janvāra sākumā pie klausītājiem nonāca pirmais singls "All The Stars" no mūziķes Sniedzes Prauliņas jaunā solo albuma "Inkrustācija", savukārt nesen publiskota dziesma "Nemēģini", kurai, kā lielākajai daļai ieraksta dziesmu, vārdu autore ir pati Sniedze.

"Šo dekoratīvās tehnikas principu izmantoju arī studijas darbā, ierakstot albumu. Katrs muzikālā motīva gabaliņš, ko pieliku klāt kopējam skanējumam, ir rūpīgi apstrādāts, lai perfekti iederētos materiālā. Vienlaikus ir svarīgi, lai tas netiktu pārmocīts, nepaliktu bezpersonisks un neizklausītos pārāk nedabīgs uz dabīgā visuma pamata," par inkrustācijas nozīmi stāsta Sniedze Prauliņa.

Albumu papildina mūziķes sarakstītais īsstāstu krājums "Kosmiskie priekšraksti".

Albuma atklāšanas koncerts notiks 8. aprīlī pulksten 17:30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas pirmajā stāvā. Kopā ar Sniedzi Prauliņu tajā spēlēs mūziķi Edgars Šubrovskis, Raitis Viļumovs, Edgars Tomševics, Matīss Akuraters, dziedās koris "Mūza" diriģenta Gunta Cimiņa vadībā.

Evija Vēbere – 'miniatūra(s) klavierēm ar balsi'

Foto: Silva Stirna

Mūziķe Evija Vēbere, kas pazīstama arī kā dueta "Howling Owl" vokāliste un taustiņinstrumentāliste, publiskojusi jaunu kompozīciju latviešu valodā.

"Grūti bija šīs divas puses ietērpt īsā nosaukumā, tādēļ ir "miniatūra(s) klavierēm ar balsi". Tās ir divas dziesmas – bet viens darbs – kristāldzirdrām un šķībi salauztām klavierēm," par jauno veikumu raksta Vēbere.

Ieraksts tapis kopā ar mūziķi, pianistu Tomu Mikālu, savukārt zīmuļa darbu ieraksta vizuālajam noformējumam veidojusi māksliniece Silva Stirna. Ierakstīja un miksēja – Mārtiņš Krastiņš.

Kriss Noa – 'Spark'

Foto: Filips Šmits

Ar pirmo singlu "Spark" savu debijas minialbumu piesaka jauns latviešu mūziķis Kriss Noa (Chris Noah). Jaunais EP "What About Tomorrow?", ko izdod pats mūziķis, klausītājiem būs pieejams 20. aprīlī visās lielākajās digitālās straumēšanas vietnēs.

Chris Noah pieteica sevi iepriekšējā gada nogalē ar diviem skaņdarbiem "Had It All" un "You" un guva lielu atsaucību gan no klausītājiem, gan radiostacijām. Kopš tā laika, jaunais mūziķis ir strādājis pie minialbuma (EP) ieraksta. Albums "What About Tomorrow" ir Chris Noah pirmais studijas ieraksts, kas sastāv no sešiem skaņdarbiem. Kopējā albuma noskaņa ir melanholiska un nostaļģiska, bet galvenais motīvs – mīlestība.

Albuma iznākšana tiks nosvinēta koncertā 19. aprīlī kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Koncerta apmeklētājiem būs iespēja pirmajiem dzirdēt visas albuma dziesmas, pirms tās nonāks digitālajās straumēšanas vietnēs.

Koncerta sākums plkst. 19.00. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!