Foto: Publicitātes foto

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā 27. martā sākas mūzikas konference un pilsētas festivāls "Tallinn Music Week" (Tallinas mūzikas nedēļa). Festivāla apmeklētāji pilsētu un mūziku varēs baudīt deviņās dažās programmās, portālu "Delfi" informē festivāla pārstāvji Latvija "Positivus Music".

Divās mūzikas programmās – "TMW Music Festival" un "TMW City Stage" – uz dažādām skatuvēm visā pilsētā kāps vairāk nekā 200 dažādi mākslinieki. Aktuālākās mūzikas industrijas, cilvēktiesību, tehnoloģiju un pat politiskās problēmas, kā arī izaicinājumi tiks apspriesti divās konferencēs – "TMW Conference" un "TMW Talks".

Gardēži Tallinu varēs izgaršot – festivāla apmeklētājiem programmā "TMW Tastes" tiek piedāvāta restorānu izlase, kuros gaida īpašie piedāvājumi un citi pārsteigumi. Savukārt dizainam, arhitektūrai un mākslai veltītajās programmās "TMW Urban Space" un "TMW Arts" iespējams pieredzēt, kā Tallinas ielas iegūst jaunu elpu, kā arī apskatīt labākos pilsētas muzejus, mākslas galerijas un pat mākslinieku darbnīcas.

Festivāla ietvaros kino mīļiem tiek piedāvāta piecu dokumentālo filmu izrādes "TMW Film", bet jaunos un daudzsološos, kā arī visiem pazīstamos Baltijas māksliniekus un dizainerus varēs satikt, kā arī viņu darbus iegādāties, dizaina tirgū.

Šogad kā festivāla galvenās ir izvēlētas tādas tēmas kā ilgtspējīga attīstība, tostarp Eiropas pilsētu attīstība, tolerance un dažādība, kopienu integrēšana sabiedrībā un mūsdienu informatīvā telpa, tajā skaitā viltus ziņas. Šīs tēmas Igaunijā būs svarīgas arī 2017. gada otrajā pusē, kad Igaunija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti.

Pilna festivāla programma pieejama TMW mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!