Pašmāju indīroka grupa "Carnival Youth" 13. martā publicējusi videoklipu dziesmai "Youth Is Gold", kas ir ceturtais un noslēdzošais singls no viņu pērn izdotā albuma "Propeller". Kopā ar to tiek izdota arī jauna dziesma – singla b-puse "Lots Of Nobodies", portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Jaunā videoklipa režisors ir Reinis Spaile, operators – Kristaps Dzenis, producente – Ieva Karpoviča, bet galveno klipa varoni tēlo Eva Bērziņa. Dziesmas ideja video lielākoties tika iemūžināta universālveikalā "Stockmann".

Albums "Propeller" februāra beigās notikušajā Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" apbalvošanas ceremonijā tika atzīts par labāko 2016. gada indīpopa vai alternatīvās mūzikas albumu, kā arī saņēma 2016. gada labākā albuma titulu.

Singla izdošana pavada vienu no svarīgākajiem notikumiem grupas līdzšinējā karjerā – 13. martā tās dalībnieki dodas uz Amerikas Savienotajām valstīm, kur ar vairākiem koncertiem uzstāsies pasaulē lielākajā un nozīmīgākajā mūzikas konferencē "South by Southwest" jeb SXSW. Konference no 10. līdz 19. martam norisinās Ostinā, Teksasā.

Šogad "Carnival Youth" ar vairākiem koncertiem uzstājusies Čehijā, Polijā, Slovākijā un Norvēģijā, savukārt 2016. gadā albuma "Propeller" turnejas ietvaros "Carnival Youth" paviesojušies teju visās Eiropas valstīs, kā arī Ņujorkā, ASV. Amerikas un Kanādas apvienotajā topā "CMJ Music Chart" albums iekļuvis top 80. Tuvākajā nākotnē līdzās vairākiem festivāliem ārvalstīs grupa iecerējusi arī vairākas aktivitātes Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!