Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 2. martā, kultūrvietā "Hāgenskalna komūna" notiks latviešu dzejnieka Pētera Draguna dzejas lasījumi un dziedājumi, portālam "Delfi" paziņoja pasākuma rīkotāji.

Draguns dzeju publicējis kopš 1997. gada, viņa darbi publicēti antoloģijās "Dzejas diena" (2000, 2001, 2004) un "Asinsbalss" (2001). Izdoti divi dzejoļu krājumi.

Draguns atdzejojis Latvijas krievu tekstgrupas "Orbita" dalībnieku Sergeja Timofejeva, Semjona Haņina un Artura Puntes dzeju, atdzejojis Žorža Uaļļika dzejoļu krājumu "Redzu, dzirdu, klusēju" (2013), kā arī ukraiņu jaunās dzejnieces Oļesjas Mamčičas un baltkrievu jauno dzejnieku darbus. Draguna dzeja atdzejota angļu, krievu, baltkrievu, lietuviešu un ungāru valodā.

Krājums "Tumšā stundā" nominēts Literatūras gada balvai nominācijā "Labākais dzejoļu krājums", 2013. gadā tas ieguvis Dzintara Soduma balvu. Krājuma pirmais dzejolis izmantots grupas "Instrumenti" dziesmā "Tumšā stundā" no ansambļa otrā albuma "Procrastination" (2013).

Pārdaugavā, Āgenskalna centrā, jau vairāk kā pirms gada radās komūna-bārs "Hāgenskalna komūna". Viens no "Hāgenskalna komūnas" mērķiem ir radīt vidi, kurā Pārdaugavas apkaimē dzīvojošie varētu ne tikai baudīt dzērienus un ēdienus, bet arī – dzeju un mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!