Foto: Publicitātes foto
Ar diviem koncertiem februārī Rīgā atgriezīsies viena no Lietuvā atzītākajām synth pop un indie mūzikas grupām – "Deeper Upper". 17. februārī Deeper Upper piedalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas 79. karnevālā, savukārt 18. februārī plkst. 23.30 grupa kāps uz Latvijas 1. Rokkafejnīcas skatuves, kurā sniegs bezmaksas koncertu visiem interesentiem, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Aizvadītā gada novembrī "Deeper Upper" laida klajā debijas albumu "Mirrors", kas tika atzīts par vienu no labākajiem 2016. albumiem Lietuvā. Albums pieejams populārākajos mūzikas straumēšanas servisos un tā digitālo versiju iespējams iegādāties iTunes, Amazon un citos tiešsaistes veikalos. Tomēr Deeper Upper paliek uzticīgi CD formātam. Grupa atklāj, ka fiziskā iepakojuma izveidei pievērsta īpaša rūpība. Vāka dizainu izstrādājis talantīgs lietuviešu dizainers Tomas Markevičius, un iepakojuma sastāvā atrodamas detaļas, kas pēc īpaša pasūtījuma ražotas spoguļu rūpnīcā. Katrs iepakojums salikts grupas pašu rokām, un tas padara albumu par ekskluzīvu roku darbu. Albuma "Mirrors" pamatdoma ir ieraudzīt savu patieso būtību.

"Dziesmas ir kā spoguļi – tie atspoguļo jūtas un emocijas. Mēs uzskatām, ka ikviens, kurš klausīsies albumu, ieraudzīs tajā kaut ko no sevis," atklāj "Deeper Upper".

"Deeper Upper" debitēja 2010. gadā, pakāpeniski iegūstot atpazīstamību Lietuvā un citās Baltijas valstīs. 2013. gadā "Deeper Upper" divas februāra nedēļas nogales aizvadīja koncertējot dažādās Latvijas pilsētās, uzsākot grupas pirmo nopietno turneju ārpus Lietuvas robežām. Grupai līdzi devās arī pašmāju grupas "Pyro Trees" un toreiz vēl mazpazīstamā "Carnival Youth". "Deeper Upper" uzstājušies vairākos Latvijas festivālos, tostarp 2013. gada "Positivus".

Pirms debijas albuma izdošanas, "Deeper Upper" izlaida divus EP – "Structures" (2013) un "Ceremony" (2015). 2014. gadā grupa ieņēma pirmo vietu starptautiskajā mūzikas konkursā "EuroMusic Contest" Francijā un nākamajā gadā devās Eiropas tūrē, kur aizvadīja 12 koncertus Vācijā, Francijā, Nīderlandē, Austrijā un citās valstīs. Tajā pašā gadā "Deeper Upper" tika nominēti Lietuvas Mūzikas balvai kategorijās "Uzlecošā grupa" un "Labākais mūzikas video" par "Unity".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!