Foto: Publicitātes foto

Turpinoties Rundāles pils muzeja (RPM) un Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) sadarbībai, 25. februārī Rundāles pils Baltajā zālē notiks koncerts, kurā skanēs Baha un Stravinska mūzika. Koncerta sākums pulksten 17.00, portālu "Delfi" informē LSO pārstāvji.

Koncertcikla "Liepājas skaņas Rundāles pilī" programmā 25. februārī Luca Kēlera vadībā tiks atskaņota Baha un Stravinska mūzika – gan Johana Sebastiana Baha "Trešā orķestra svīta'', "Koncerts divām vijolēm'' un "Trešais Brandenburgas koncerts'', gan Stravinska svīta no baleta "Pulčinella''. Solistes – orķestra vijolnieces Ilze Zariņa un Līga Baltābola.

Kā stāsta Līga Baltābola, koncerta apmeklētājus gaida izcils muzikāls piedzīvojums. "Abu solo vijoļu partijas ir tiešām līdzvērtīgas, tās veido aizraujošu, saskanīgu divu instrumentu dialogu,'' stāsta māksliniece. "Ar lielu nepacietību gaidu šo krāšņo programmu, īpaši tāpēc, ka mūsu orķestris Luca Kēlera vadībā baroka mūziku vēl nav atskaņojis. Tas noteikti būs ārkārtīgi interesants, muzikāli bagātinošs process! Vērojot Maestro darbu, kurā ikvienam frāzējumam, štriham un pauzei ir argumentēts pamatojums, nav šaubu, ka mūs gaida īpašs koncerts.''

Koncertcikls "Liepājas skaņas Rundāles pilī'' sākās 2014. gadā, kad RPM un LSO noslēdza sadarbības līgumu uz 10 gadiem. Līguma pamatmērķis ir nodrošināt savstarpējo sadarbību un atjaunot vēsturisko regulāras koncertdzīves tradīciju Rundāles pilī, stiprināt kultūras saiknes starp Liepāju un Rundāli.

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!