Foto: LETA/AP/Scanpix
Amerikāņu aktieris Metjū Modīns (Matthew Modine) pievienojies latviešu animatores Signes Baumanes radošajai komandai, kas pašlaik veido animācijas filmu "My Love Affair With Marriage".

Modīns slavu guva pēc galvenās lomas atveidošanas Stenlija Kubrika filmā "Full Metal Jacket" 1987. gadā, savukārt pavisam nesen, 29. janvārī, viņš kopā ar aktieru ansambli saņēmis ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) balvu par darbu populārajā seriālā "Stranger Things".

Režisores Signes Baumanes topošā animācijas filma, kurā tiks apvienoti mūzikas un neirozinātnes elementi, vēstīšot par kaislīgas un ar spožu iztēli apveltītas sievietes laulību pieredzi – gan reālu, gan izdomātu. Paredzēts, ka Modīns ierunās galvenās varones otrā vīra tēlu, kuram Baumanes stāstā esot kāds baiss noslēpums. Izdevums "Variety" vēsta, ka Modīns būšot arī filmas izpildproducents.

Ievērojamais amerikāņu aktieris jau agrāk strādājis animācijas nozarē, tostarp piedaloties "Oskara" balvai nominētās filmas "Une vie de chat" (2010) angļu valodas versijas ("A Cat in Paris") tapšanā.

"Es nesen noskatījos Signes Baumanes pirmo pilnmetrāžas animāciju – "Akmeņi manās kabatās" – un mani ļoti uzrunāja viņas animācija un stāstu stāstīšanas stils," Modīns pastāstījis izdevumam "Variety".

2014. gadā izdotā "Akmeņi manās kabatās" guva panākumus kino profesionāļu vidū un aizkustināja skatītājus ar dziļi personīgo un mākslinieciski augstvērtīgo skatījumu uz depresiju, vienlaikus atraktīvā formā vēstot starptautiskai auditorijai par Latvijas vēstures galvenajiem pagrieziena punktiem.

Foto: "Akmeņi manās kabatās" (publicitātes attēls)

Baumanes filmas tapšanai šobrīd radīta kampaņa pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter". Veltot līdzekļus mākslinieces projektam, kampaņas atbalstītājiem ir iespēja saņemt dažādas balvas, tostarp – Baumanes zīmējumu un gleznu oriģinālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!