Foto: Jurģis Rikveilis
Pagājušā gada rudenī skaistu dāvanu savai vadītājai Indrai Ozoliņai jubilejā sarūpēja Siguldas jauniešu deju kolektīvs "Vizbulīte", kopā ar fotogrāfu Jurģi Rikveili sarīkojot neparastu un krāšņu fotosesiju Siguldas apkaimē.

"Mierīgi un priecīgi, bez rāmjiem un mērķa. Paldies JDK "Vizbulīte" par uzticēšanos un drosmi!" tā savā "Facebook" profilā raksta fotogrāfs Jurģis Rikveilis.

Fotosesijā izmantoti tērpi no "Vizbulītes" krājumiem. Pēc arheoloģiskajiem paraugiem veidotie tumši zilie tērpi ir no bijušā TDA "Gundega" noliktavas. Savukārt īpašu akcentu un netradicionālu noskaņu fotogrāfijām piešķir Brigitas Strodes izgatavotie stilizētie kroņi meitām.

Sarunā ar portālu "Delfi" fotogrāfs stāsta: "Ar Brigitu es iepazinos "2x2" nometnē, kur viņa vadīja vainagu veidošanas meistarklasi un tad man arī radās doma tos integrēt kādā no "Vizbulītes" fotosesijām."

Vispirms tapušas bildes ar baltajiem linu tērpiem un neparastajiem kroņiem, bet vēlāk tiek jau drosmīgi kombinēti ar citiem tērpiem.

"Vizbulīte" ir viens no labākajiem jauniešu deju kolektīviem Latvijā. Tas ik gadu ar labiem panākumiem startē A grupas deju kolektīvu skatēs, dejo lielākajos deju lieluzvedumos un aktīvi koncertē gan novadā, gan visā Latvijā, gan ārpus dzimtenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!