Foto: Publicitātes foto

Ar koncertu Valmieras kultūras centrā 16. decembrī jaunu Ziemassvētku koncertprogrammu uzsāks komponists Jānis Lūsēns. Koncerti turpināsies līdz pat 26. decembrim. Īsi pirms koncertturnejas klajā laists arī oriģināldziesmu albums ar tādu pašu nosaukumu, portālu "Delfi" informē Izklaides producentu grupas 7 pārstāvji.

Jaunās dziesmas radītas diviem pazīstamiem Latvijas estrādes māksliniekiem – Andrim Ērglim un Annijai Putniņai, kā līdzvērtīgam tēlam piedaloties vijolnieka Raimonda Ozola vijolei.

Koncerts veidots kā divdaļīgs muzikāls vēstījums, kura pirmajā daļā izskanēs jaunā mīlestības cikla dziesmas kopā ar Jāņa Lūsēna instrumentālo grupu, savukārt koncerta otrā daļa būs muzikāla kolāža no Jāņa Lūsēna daudzu gadu garumā tapušām dziesmām Ziemassvētku laikam, ko krāsainu un muzikāli daudzveidīgu padarīs zvanu ansamblis "Primus" un koncertturnejas pilsētu labākie kori.

"Programma ir melodiska, muzikāli krāšņa un dažāda. Tur ir gan austrumnieciski motīvi, gan džeza elementi un katra dziesma ir atšķirīga, ar savu stāstu un domu, kas vijas cauri visam ciklam. Īpaša nozīme piešķirta vijolei, kas muzikālās izteiksmes ziņā atveido skaisto un netveramo gan dievišķā, gan velnišķā izpratnē." Kā uzsver komponists Jānis Lūsēns, "dzejas smalkums un spēks kopā ar maigajām un temperamentīgajām melodijām solistu niansētajā izpildījumā radījis jauna veida komunikāciju visiem tiem, kas ilgojas, sapņo, skumst un cer".

Pirmo reizi ar komponistu Lūsēnu kopā strādā dziedātāja Annija Putniņa, atzīstot, ka šis projekts viņai ir likteņa dāvana: "Jāņa Lūsēna mūzika man vienmēr ir ļoti patikusi, un dziedāt viņa oriģinālmūziku ir īpaši, jo tas ir brīdis, kad dziedātājs rada kaut ko pilnīgi jaunu."

Ziemassvētku programma "Kā man tevi sasildīt" izskanēs desmit koncertos – 16. decembrī Valmieras kultūras centrā, 17. decembrī Latgales vēstniecībā "Gors", 18. decembrī Jelgavas kultūras namā, 20. decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 21. decembrī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", 22. decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 23.decembrī Madonas kultūras namā, 25. decembrī Alūksnes kultūras centrā, 26. decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā divos koncertos plkst. 17.00 un 21.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!