Foto: Publicitātes foto
Kinoteātrī "Splendid Palace" 1. decembra vakarā atklāta leģendārā preses fotogrāfa Ulda Brieža izstāde "Plusi un mīnusi. Mīnusi un plusi", kas būs aplūkojama līdz 31. janvārim.

Līdz ar izstādi "Latio" kā melnbaltās fotogrāfijas atbalstītājs Latvijā laidis klajā savu ikgadējo kalendāru, 2017. gadā to rotājot ar izstādē apskatāmajām Ulda Brieža fotogrāfijām, kā arī iznākusi Ingvara Leiša un Ulda Brieža grāmata "Latviešus Sibīrijā meklējot."

"Esmu ļoti pagodināts, ka šim prestižajam kalendāram, kas ar latviešu izcilāko fotomākslinieku darbiem iznāk jau 14 gadu garumā, šogad izvēlējušies tieši mani. Tā ir sanācis, ka beidzot iznāk arī grāmata, kura iezīmē ļoti nozīmīgu laiku manā dzīvē, kurā fotogrāfs varēja tikt tur, kur citi – nekādi," komentē fotomākslinieks Uldis Briedis.

Izstādes atklāšanā sumināt Briedi bija ieradušies arī citi ievērojami Latvijas fotomākslinieki – Gunārs Binde, Karlīna Vītoliņa, Mārcis Bendiks, Gvido Kajons un Ojārs Jansons. 13 izvēlētās dzīvi apliecinošās fotogrāfijas tapušas 50 gadu ilgās fotogrāfa karjeras laikā. Ikviena fotogrāfija ir mirkļa fotogokumentācija – ainavas, cilvēki un dzīvnieki tajās nofotografēti neatkārtojamās kompozīcijās. Šīs preses fotogrāfa bildes plašākai apskatei skatāmas pirmoreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!