Foto: F64
2016. gada decembrī Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirdziņi iepriecinās gan lielus, gan mazus divas reizes biežāk, jo notiks arī svētdienās. Līdztekus tirdziņa apmeklējumam, ģimenes ir aicinātas uz Ziemassvētku izrādēm un koncertiem.

11. decembrī plkst. 11.00 un 14.00 notiks Zīmējumu teātra izrāde "Skaistākā lieta pasaulē".

Tā ir aizraujoša izrāde ar lielo un mazo skatītāju iesaistīšanu dzejolī, dziesmā un kustībā visai ģimenei Ziemassvētku, miera, pārdomu un cerību laikā, kad viss top gaišs un līksms. Izrāde ir veidota Zīmējumu teātrim raksturīgajā formā – ar zīmēšanu izrādes laikā un tajā piedalās trīs personāži - mūziķis Aleksejs Bahirs, gleznotāja Ingrīda Ivane, stāstnieks būs Zīmējumu teātra lolotājs un režisors Varis Klausītājs.

17. un 25. decembrī plkst. 12.00 un 14.00 notiks apvienības "3 māsas" muzikāla Ziemassvētku izrāde "III".

Izrāde ir mūsdienīga versija par kādu senu Ziemassvētku pasaku, kurā netrūkst humora un arī sirsnīgi aizkustinošu mirkļu, kad ilgas pēc brīnuma tiek piepildītas. Tēma ir mūžīgi svarīga - par mīlestību, pēc kuras ilgojas ikviens lielais un mazais. Izrādē piedalās trīs radošas būtnes –mūziķe/komponiste Elizabete Balčus, aktrise Egija Silāre, interdisciplinārā māksliniece Sabīne Moore (multimediji & performance). Katra no viņām caur savu radošo dimensiju - mūzika, videoprojekcijas, teātris, veidos kopīgu stāstu, kurā skanēs Ziemassvētku tradicionālās dziesmas mūsdienīgās aranžijās, izmantojot elektroniskos instrumentus un efektus, kā arī māksliniece - vīdžejs, uz vietas radīs izrādes noskaņai un jēgai atbilstošas video projekcijas, savukārt aktrise stāstīs stāstu, iesaistot skatītājus un izmantojot ēnu teātra un objektu teātra elementus.

18. decembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 norisināsies "Sniegpārliņu diena", kur dažāda vecuma bērni aicināti iepazīt graciozo dejas mākslu, piedaloties bezmaksas meistarklasēs un pēc tam noskatīties koncertu.

Dažādas aktivitātes būs sarūpētas arī svētku dienās. Ziemassvētku priekšvakarā, 24. decembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 pirmo reizi Kalnciema kvartālā viesosies īsts Ziemassvētku vecītis, kas uzklausīs bērnu karstākās vēlēšanās, savukārt Vecgada vakarā, 31. decembrī varēs liet laimes kārtīgā čuguna katlā.

Kā ierasts tirdziņos varēs iegādāties garšīgu vietējo mājražotāju pārtiku un neparastus amatnieku darinājumus, kas decembra tirgū ir vairāk kā nekad.

Kā ierasts apmeklētāji aicināti doties "Mākslas medībās" uz mākslas darbu pop-up tirgu Kalnciema kvartāla mākslas galerijā. Tur varēs apskatīt un iegādāties mākslas darbus un dažādus darinājumus, sākot no kartiņām, un rotām, beidzot ar stikla traukiem un lielformāta gleznām. "Mākslas medībās" būs pārstāvēti tādu Latvijas jauno mākslinieku darbi kā Madaras Neikenas, Sandras Strēles, Ievas Ekmanes, Zanes Tučas, Viviannas Martas Staņislavskas, Artas Kalniņas un daudzu citu jaunu un jau pazīstamu mākslinieku daiļrade.

Ziemassvētku tirdziņi Kalnciema kvartālā būs 10., 11., 17., 18., 24., 25. un 31. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!