Foto: LETA/ Ansis Ataols Bērziņš (Delfi kolāža)

Latviešu dziesminieks Ansis Ataols Bērziņš, kurš par savu rīcību 2009. gada 13. janvāra grautiņos ticis notiesāts un joprojām atrodas ārzemēs, slēpjoties no likumsargiem un paužot principiālu nostāju tiesas procesā, izplatījis savu jauno dziesmu "Egleite".

Dziesmā autors iespēlējis kokļu, bajāna, mutes ermoņiku un vijoles partijas, savukārt dūdas iepūtis baltkrievu folklorists, ansambļa "Licviny" vadītājs Uladzs Barbjoravs.

Ansis Ataols Bērziņš – Egleite

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/egleite.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Bērziņš raksta, ka dziesmā stāstīts par to, kā varas iestāžu rīcības dēļ cieš gan dziesmas autors, gan viņa ģimene. Oktobrī, savukārt, Bērziņš publicēja savu pirmo "trimdas dziesmu" videoklipu.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē Ansis Ataols Bērziņš tika notiesāts ar reālu brīvības atņemšanu uz gadu un astoņiem mēnešiem par dalību 2009. gada 13. janvāra grautiņos Vecrīgā. Iepriekš Bērziņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu. Šobrīd Ansis Ataols Bērziņš atrodas ārpus Latvijas un ir izsludināts meklēšanā. Savukārt portālā "Change.org" tiek vākti paraksti Anša Ataola Bērziņa atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!