Foto: LETA
Dailes teātra otrā stāva foajē sestdien, 3. decembrī, plkst. 16.00 pirms izrādes "Peldošie-ceļojošie. II daļa" notiks teātra kritiķes Silvijas Radzobes ievadlekcija "Mihails Kuzmins – krievu Sudraba laikmeta ikona. Cilvēks. Rakstnieks. Personība", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Režisora Vladislava Nastavševa iestudētās izrādes "Peldošie-ceļojošie. II daļa" pirmizrāde notiks 2. decembrī. Tā būs režisora debija Dailes teātrī. Mihaila Kuzmina romānu dramatizējis pats Nastavševs, izrādes žanriskais apzīmējums ir brīnišķīgā laikmeta beigas divos cēlienos.

JRT izrādes "Peldošie-ceļojošie" visi varoņi atkal būs kopā: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Viņi mūžīgi ceļo. Viņi vienmēr ir peldošie. Pēterburgas baltajās, nemierpilnajās naktīs un lauku muižas mānīgajā mierā atdzimst Atlantīda, kas sen jau nogrimusi. Divkosīgas spēles, nāvīgs apnikums un garlaicība, parastās žāvas vārdos, pieputējušas dvēseles un slinkums sirdī. Bet kaut kur taču ir spoža, jautra, priecīga dzīve... Kur uz visu ir sajūsmas pilnas acis. Lai pēc tam nav par tām kauns. Lai var dzīvot skaisti un brāzmaini! Kā padarīt dzīvi harmonisku un laimīgu?

Izrādē "Peldošie – ceļojošie. II daļa" lomas atveidos Ģirts Ķesteris, Mārtiņš Upenieks, Dainis Gaidelis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija, Ieva Segliņa, Gints Grāvelis, Kristīne Nevarauska, Intars Rešetins, Edijs Zalaks un Lelde Dreimane. Radošajā komandā strādā scenogrāfe Monika Pormale, scenogrāfes asistents Rūdolfs Baltiņš, kostīmu mākslinieki Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops (MAREUNROL'S), gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video māksliniece Austra Hauks. Dziesmu autors ir Vladislavs Nastavševs, komponists un dziesmu aranžētājs – Toms Auniņš.

Bezmaksas ielūgumus uz Silvijas Radzobes ievadlekciju varēs saņemt no 28. novembra visās "Biļešu paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Aicināti visi – gan tie, kuri iegādājušies biļetes uz izrādi "Peldošie – ceļojošie. II daļa" 3. decembrī, gan arī citi interesenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!