"Šādi stāsti ir svarīgi, jo atgādina mums par izturību, un to, cik svarīgi ir būt un palikt kopā," tā par filmu "Nameja gredzens" saka lietuviešu aktrise Aiste Dirziute. Viena no talantīgākajām jaunākās paaudzes lietuviešu aktrisēm, kura 2015. gadā saņēmusi balvu Berlīnes kinofestivālā kā jaunā, uzlecošā zvaigzne, bet Viļņas starptautiskajā kinofestivālā atzīta par labāko aktrisi, topošajā Aigara Graubas filmā atveido Nameja mīļotās meitenes, princeses Laugas lomu.

Šis ir nākamais stāsts mobilās televīzijas "LMT Straume" raidījumu sērijā "Filmas "Nameja gredzens" aizkadrā". Kopumā pieejami 12 stāsti, kas šoruden uzņemti "Nameja gredzens" filmēšanas laukumā. Skatītājiem ir iespēja savām acīm redzēt, kā notiek filmas uzņemšana, un skatīt iepriekš neredzētus kadrus. Tajos var uzzināt par filmas tapšanu, filmas varoņiem un aktieriem, kuru vidū ir arī starptautiskas zvaigznes – seriāla "Vikingi" aktieris Edvīns Endre un britu uzlecošā zvaigzne Džeimss Blūrs.

"Mūsdienās esam pieraduši būt paši par sevi, individuāli. Mēs domājam pirmkārt paši par sevi, nevis viens par otru, tas redzams ģimenēs, pāros visā pasaulē. Tāpat šī filma ietver fantastisku atgādinājumu par brīvību, cik tā mums ir svarīga un par to ir jācīnās. Jo nekad nevari zināt, kas notiks. Manuprāt, ir ļoti svarīgi atgādināt par šīm vērtībām," sarunā ar savu kolēģi un raidījuma vadītāju Gintu Andžānu saka aktrise.

"Jutos pārsteigta, kad man piedāvāja šo lomu. Tas bija mans sapnis, lai cik banāli tas neizklausītos. Mūsdienās ir grūti dabūt stipras, neatkarīgas sievietes lomu. Biju ļoti priecīga, vienmēr biju vēlējusies lomu, kurai man būtu jāiemācās šaut, jāt ar zirgu, būt stiprai."

Filmā Lauga saņem vilku sugas kucēnu. Aktrise Aiste Dirziute to ņems sev līdzi uz Lietuvu un jau devusi tam savas atveidotās varones vārdu. No sākuma attiecības ar sunīti bijušas grūtas, jo, kā saka aktrise, vilkam var būt tikai viens saimnieks. Taču beigās viss bijis kārtībā. "Es uzaugu sar suņiem, tāpēc man nebija bail," saka lietuviešu aktrise.

Sākotnēji princeses Laugas tēls bijis domāts ar gariem matiem, bet pēc pirmajiem mēģinājumiem režisors Aigars Grauba ievērojis, ka tas viņa izskatās kā visas pārējās meitenes – skaista, gariem matiem, jauka. Bet Lauga ir mežonīga, kā vilks, cīnītāja, gandrīz kā puika dažbrīd. Laugu neuztrauc tas, kā viņa izskatās. Tā nolemts, ka matiem jābūt īsiem.

"Tā ir pirmā reize, kad ļauju kaut ko tādu darīt, jo parasti nevēlos, lai man krāso vai griež matus lomas dēļ. Šoreiz man to patiešām vajadzēja un tas bija jādara. Tas bija ļoti labs lēmums, un esmu par to priecīga."

"Es novēlu, lai skatītāji katrs atrastu sevi šajā stāsta, savas tautas saknes, brīvību ticību, izturību. Un prieku, protams," pauž aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!