Foto: Reuters/Scanpix
ASV 74 gadu vecumā miris rokmūziķis Leons Rasels.

Viņa ierakstu kompānija "Leon Russell Records", atsaucoties uz Rasela sievu, informēja, ka Rasels miris Nešvilā sestdienas vakarā. Jūlijā viņam tika veikta sirds operācija un nāves brīdī atkopās pēc operācijas. Viņš janvārī plānoja atsākt koncertēšanu.

Dziedātājs, autors un producents Rasels pazīstams ne tikai ar savu mūziku, bet arī ar viņam raksturīgajiem baltajiem matiem, kas stiepjas līdz pleciem un sedz daļu viņa sejas.

Rasels sarakstījis Džo Kokera izpildīto dziesmu "Delta Lady" un 1969. gadā viņš izveidoja Kokera turnejas "Mad Dogs and Englishmen" turneju.

Kā mūziķis, galvenokārt pianists, viņš iespēlējis "The Beach Boys" dziesmu "California Girls" un "Jan and Dean" dziesmu "Surf City." Rasels pēlēja arī ģitāru un basģitāru.

Rasels producējis un iespēlējis Boba Dilana, Frenka Sinatras, grupu "Ike and Tina Turner", "Rolling Stones" un daudzu citu ierakstu sesijās.

Viņa paša dziesmu vidū ir tādi hiti kā "Tight Rope" un "Lady Blue". Rasels spēlējis gan solokoncertos, gan piedalījies citu slavenu mūziķu koncertos.

2011. gadā viņš tika iekļauts Dziesmu autoru slavas zālē. Tāpat viņš saņēmis Rokenrola slavas zāles Mūzikas izcilības balvu.

2010. gadā Rasels kopā ar Eltonu Džonu izdeva kritiķu augsti novērtēto duetu albumu "The Union".

Šī gadsimta sākumā mūziķis, kas karjeru sāka 14 gadu vecumā spēlējot klavieres naktsklubos, izveidoja savu ierakstu kompāniju "Leon Russell Records".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!