Foto: DELFI

"Prāta vētra" un "Musiqq", Laima Vaikule kopā ar Intaru Busuli un Jāni Stībeli, "Labvēlīgais tips", "bet bet" – tie ir tikai daži no Latvijas popmūzikas spilgtākajiem vārdiem, ko 9. novembra vakarā varēja redzēt un dzirdēt uz "Arēna Rīga" skatuves koncertā "20 gadi latviešu mūzikā". Jau ziņots, ka īpašais pasākums tika rīkots par godu izdevniecības "Mikrofona ieraksti" 20. gadu jubilejai.

Koncertā uz vienas skatuves kāpa tie mūziķi, kuru ieraksti iznākuši izdevniecības "MicRec" paspārnē. Viņu vidū gan "Menuets", gan Normunds Rutulis, grupas "Pērkons" un "Credo", "Līvi un Buks", grupa "Tumsa", Aija Andrejeva, Uldis Marhilēvičs, Ieva Akurātere, Olga Rajecka, Roberts Gobziņš, "Dzeguzīte" un daudzi citi.

Koncerta atklāšanā uzrunu teica valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Koncerta programma bija iecerēta kā pārskats par to, kas latviešu mūzikā noticis pēdējo 20 gadu laikā, akcentējot tieši populāro mūziku un "MicRec" izdotos māksliniekus.

Atgādinām, ka "MicRec" dibināta 1996. gadā. 20 gadu laikā tā izdevusi vairāk nekā 550 latviešu mūzikas albumus un dziesmu apkopojumus dažādos skaņu nesējos, sākot ar vinila platēm, audiokasetēm, kompaktdiskiem, minidiskiem un DVD, beidzot ar digitālajiem lejupielādes un tiešsaistes izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!