Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Latvijas svētku lielkoncertam Ķīpsalas hallē 18. novembrī, muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" ierakstījusi un klausītāju vērtējumam nodod jaunu versiju par pazīstamo "Meža mātes dziesmu" no klasiskās kinofilmas "Sprīdītis".

Agrāk vien filmā dzirdētā dziesma tagad pieejama jaunā "Raxtu Raxtu" aranžējumā, kur Imanta Kalniņa melodija un Māras Zālītes teksts satiekas ar laikmetīgu "pasaules mūzikas" skanējumu.

Lai arī saistīta ar 1985. gada kinofilmu "Sprīdītis", dziesma ne vien atsauc atmiņā tās noskaņu, bet ir arī tekstuāli aktuāla šodien. It īpaši 18. novembra svētku priekšvakarā, uzskata grupas pārstāvji.
Dziesmas ieraksts tapis "Raxtu Raxtu" mūziķu izpildījumā un aranžējumā, dziedot gan Kristīnei Kārklei, gan Martam Kristiānam Kalniņam.

Dziesmas atskaņojums koncertā pirmo reizi notiks "Raxtu Raxtu" Latvijas svētku lielkoncertos, kas Ķīpsalas hallē notiks 18. novembrī plkst. 14.00 un 18.00.

Līdztekus koncerta programmā skanēs gan jaunas "Raxtu Raxtu" versijas par pazīstamām latviešu mūzikas un tautas mūzikas tēmām, gan šogad tapušas Imanta Kalniņa dziesmas un pašu grupas dalībnieku skaņdarbi tautiskās noskaņās.

Ieturot veiksmīgo iepriekšējo gadu tradīciju, kopā ar "Raxtu Raxtu" mūziķiem uzstāsies arī dūdu un bungu grupa "Auļi".

Koncerta noslēguma daļā iecerēta vērienīga sadziedāšanās ar publiku.

"Raxtu Raxti" muzicē: Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!