Grupa "Carnival Youth" sāk pirmo koncertturneju Lielbritānijā un tiek uzaicināti uzstāties starptautiskajā mūzikas industrijas konferencē "South by Southwest" (SXSW), Ostinā, ASV, paziņoja "Carnival Youth", uzsverot, ka viņu piedzīvojumiem tuvāko nedēļu laikā būs iespēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Ar koncertu Bristolē latviešu indīroka grupa "Carnival Youth" sākusi pirmo koncertturneju Lielbritānijā, kuras ietvaros šodien, 13.oktobrī, koncertēs Redingā, 16. oktobrī – Līdsā, 17. oktobrī – Glāsgovā, 19. oktobrī – Lesterā, un noslēguma koncerts notiks 20. oktobrī Londonas klubā "Islington." Turnejas laikā grupa veidos arī īpašas video dienasgrāmatas, kurās stāstīs par jaunumiem, koncertu iespaidiem un spilgtākajiem notikumiem turnejā.

"Carnival Youth", kuri pirms Lielbritānijas turnejas jau ir nospēlējuši sešus koncertus Vācijā un Luksemburgā, stāsta, ka šoreiz Vācijas turnejā koncentrējušies uz iepriekš neapmeklētām pilsētām. "Kā vienmēr, liels prieks atklāt un iepazīt jaunas pilsētas, cilvēkus un koncertvietas. Tagad jau esam Anglijā, un valda patīkams satraukums par gaidāmo. Paralēli domājam par Latvijas turneju, kas strauji tuvojas. Gaidām ar nepacietību," stāsta "Carnival Youth".

Tikko izsludināto mākslinieku sarakstā, kas uzaicināti nākamā gada martā uzstāties starptautiskajā mūzikas industrijas festivālā – konferencē SXSW, Ostinā, ASV, ir atrodams arī "Carnival Youth" vārds. Grupas menedžments apzinās, ka dalība šajā pasākumā ir lielākais no izaicinājumiem, ņemot vērā pasākuma apmēru un lielo konkurenci. "Iepriekšējos divus gadus koncerntrējāmies uz sadarbības partneru atrašanu un koncertēšanu Eiropā, bet tagad speram pirmos soļus ārpus Eiropas. SXSW uzaicinājums ir likumsakarīgs, festivāla pārstāvji "Carnival Youth" uzstāšanos redzēja šī gada maijā Lielbritānijā notikušajā mūzikas konferencē "The Great Escape". Esam jau veikuši pirmās iestrādes ASV tirgū – abiem studijas albumiem sadarbībā ar kompāniju "Planetary Group" tika veiktas promo kampaņas ASV un Kanādas koledžu radio stacijās un pēc dalības mūzikas industrijas konferencē "Mondo.NYC" Ņujorkā šī gada septembrī, albums "Propeller" nokļuva koledžu radio staciju "CMJ" top 100," stāsta grupas pārstāvji.

Latvijas koncertturneja gaidāma novembrī, 3. novembrī – Cēsīs, 4. novembrī – Jelgavā, 11. novembrī – Rēzeknē, 12. novembrī – Valmierā, 17. novembrī – Ventspilī, 19. novembrī – Liepājā un 26. novembrī – Rīgā, "Palladium". Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un "eKase.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!