Foto: AFP/Scanpix

"The Rolling Stones" beidzot apstiprinājuši, ka jau šī gada decembrī gaidāms grupas jaunais blūza kaverversiju albums "Blue and Lonesome", ceturtdien vēsta britu raidsabiedrība "BBC".

Slavenā grupa nav izdevusi jaunus albumus kopš 2005. gada, atgādina BBC.

Vēstīts, ka līdz ar izstādes "Exhibitionism" atklāšanu Londonas "Saatchi" galerijā grupa aprīlī paziņoja arī par jauna albuma izdošanu, kurā būs populāru blūza skaņdarbu kaverversijas, kā arī jaunas dziesmas.

"Pašlaik mēs esam ierakstu studijā, kur strādājam pie jaunā albuma," BBC atklājis Kīts Ričards.

Savukārt ģitārists Ronijs Vuds "BBC 6 Music" pavēstījis, ka "divās dienās grupa ierakstījusi 11 dziesmas". Viņš šo grupas tempu raksturojis kā "sprādzienu".

Jaunajā albumā būs iekļautas Edija Teilora, Džimija Rīda, Villija Diksona, kā arī mākslinieku Little Walter un Howlin' Wolf dziesmu kaverversijas.

Tapis arī zināms, ka jaunajā albuma ierakstā piedalās ģitārists Ēriks Kleptons, informē BBC. "The Rolling Stones" satikšanās ar Kleptonu un sadarbības kopēja uzsākšana notikusi nejauši, jo viņš bijis tajā pašā studijā, kur "The Rolling Stones", bet tikai citā telpā ierakstījis savas dziesmas albumam.

Plānots, ka jauno "The Rolling Stones" albumu "Blue and Lonesome" ierakstu kompānija "Polydor Records" izdos 2. decembrī, bet tā iepriekšpārdošana sāksies jau no 7. oktobra.

Ziņots, ka "The Rolling Stones" martā pabeidza Latīņamerikas koncertturneju, kas noslēdzās ar vēsturisku koncertu Kubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!