Foto: Publicitātes attēls
Turpinot gatavoties savam jubilejas lielkoncertam "20 gadi latviešu mūzikā", "Mikrofona ieraksti" ir publicējuši grupas "Prāta vētra" arhīva materiālus, kas līdz šim nav bijuši pieejami.

Izdevniecības pārstāvji raksta, ka 1999. gads izrādījiess īpaši auglīgs grupai "Prāta vētra". Tāpat 1999. gadā "Zelta albuma" statusu iegūst projekta "5 tenori" ierakstu albums "Ziemassvētkos", tiek izdotas daudzas dziesmu izlases un aizsākta Klāsa Vāveres izlašu sērija "20th century Lullabies".

"Gadsimtu mija pagājusi grupas "Prāta vētra" zīmē," raksta "Mikrofona ieraksti" pārstāvji, piebilstot, ka šai gadā "dienasgaismu ierauga viens no visu laiku vispieprasītākajiem, kā arī visiemīļotākajiem, tolaik vēl tikai topošas latviešu supergrupas albumiem "Starp divām saulēm"." 1999. gadā ierakstīta arī dziesmas "Lidmašīnas" angļu versija "Jet Plane". Lai arī ieraksts tiek pabeigts, tas līdz šim brīdim nebija publicēts, jo nedz grupai, nedz izdevējiem nebija pārliecības, vai šī versija ir labāka par oriģinālo, visiem zināmo. "Taču šodien mēs to varam atļauties vairs nesalīdzināt," vēsta "MicRec".

"Prāta vētras" dziesmas "Jet Plane" līdz šim nepublicēta versija.

"MicRec" piedāvā arī ielūkoties slavenās grupas videoklipa tapšanas aizkulisēs.

"Prāta vētras" dziesmas "Weekends Are Not My Happy Days" videoklipa filmēšana (līdz šim nepublicēts).

Līdzās "Prāta vētrai" 1999. gads bija būtisks arī "Labvēlīgajam tipam". 1. aprīlī grupa izdeva dziesmu izlasi. Šajā gadā grupa rada arī tam laikam vērienīgo klipu "Desmitais tramvajs", kurš iegūst "Mūzikas ierakstu Gada balvu" kā gada labākais videoklips.

Grupas "Labvēlīgais tips" līdz šim nepublicētais videoklips dziesmai "Desmitais tramvajs".

Šā gada 9.novembrī Arēnā Rīga "Mikrofona ieraksti" kopā ar populārākajiem divdesmitgades māksliniekiem sniegs vērienīgu jubilejas lielkoncertu "20 gadi latviešu mūzikā". Savu dalību koncertā apstiprinājuši tādi mākslinieki kā "Prāta vētra", "Laima Vaikule", "Labvēlīgais tips", "Līvi un Buks", "bet bet", "Menuets", "Pērkons", "Musiqq", Uldis Marhilēvičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka un "Turaidas roze", "Relicseed" un daudzi citi. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!