Foto: Publicitātes foto
Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" programmā Rīgas Reformātu baznīcā 9. novembrī uzstāsies poļu - vācu izcelsmes britu māksliniece, pianiste un dzejniece Heloīze Palmere (Heloïse Ph. Palmer), atskaņojot savu darbu "In Love With Liberty", ko iedvesmojis Brīvības piemineklis, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Koncerts būs multimediāls un multisensitīvs solo priekšnesums par visvērtīgāko cilvēka aktivitāšu objektu – brīvību. Koncerta programmā ietverti gan klaviermūzikas klasiskā repertuāra darbi – Džovanni Gabrieli (Giovanni Gabrieli), Ferenca Lista (Franz Liszt), Arnolda Šēnberga (Arnold Schönberg), gan arī seši jaundarbi, kuru autori ir Heloīze Palmere, Žaklīna Fontina (Jacqueline Fontyn), Elēnija Liljos (Elainie Lillios), Džons Palmers (John Palmer) un Viks Hoilends (Vic Hoyland). Kā viens no skaņdarbiem koncertā iekļauts arī latviešu komponistes Santas Ratnieces skaņdarba pasaules pirmatskaņojums.

Heloīze Palmere (Heloïse Ph. Palmer) izglītojusies Vācijā, Izraēlā un ASV, kopš 1992. gada uzstājas ar solo koncertiem Eiropā, Izraēlā, Ziemeļ- un Dienvidamerikā. Palmeres interešu lokā ir mūzika, literatūra un vizuālā māksla. Kā klasiska pianiste viņa fokusējas uz standartrepertuāru un vēlīnās Renesanses autoru darbiem, taču kopš savas karjeras sākuma vienmēr savos koncertos ir popularizējusi gan mūsdienu mūziku, gan džeza mūzikas ietekmes tajā. Viņa radījusi arī alternatīvu uzstāšanās praksi "Muïesis", kas ietver izpildāmo darbu māksliniecisko un kultūrvēsturisko kontekstu.

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto "Saklausi nākotni!" ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. Šis ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!