Šodien, 16. septembrī, latviešu indīroka grupa "Carnival Youth" publisko trešo singlu "Seagulls On Bicycles" no apvienības otrā studijas albuma "Propeller", kas tika izdots šī gada aprīlī, kā arī –dziesmas videoklipu.

Ideja dziesmai "Seagulls On Bicycles" aizgūta no amerikāņu mākslinieka Marka Džonsa zīmējuma, kura absurda stilā ieturētais paraksts "It's amazing we're able to get through the day, without seagulls on bicycles, leading the way" ("Apbrīnojami, ka spējam nodzīvot dienu bez kaijām uz velosipēdiem, kas norāda ceļu") kalpojis par pamatu dziesmas tekstam.

Vasaras vidū jaunajam singlam tapis arī videoklips, kas veidots sadarbībā ar spāņu fotogrāfi AnaHell. Viņas fotogrāfiju sērijas "Secret friends" ("Slepenie draugi") varoņi iemantojuši galvenās lomas dziesmas video, kas filmēts Siguldā. Māksliniece piedalījās arī tapšanas procesā Siguldā un ir klipa mākslinieciskā redaktore, klipa režisors ir Jurgstulajstus, operators – Jānis Eglītis , bet montāžas režisors – Juris Matuzelis. Videoklips tapis sadarbībā ar Siguldas Novada Domi.

Jaunā singla un videoklipa iznākšana iezīmē grupas jaunākā albuma "Propeller" turnejas otro daļu. Šobrīd grupa sniedz savus pirmos koncertus Ņujorkā, ASV, mūzikas industrijas konferencē-festivālā "Mondo.NYC". Brauciens notiek sadarbībā ar Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras Ministrija un VKKF .

Atgriežoties no ASV, grupa dosies koncertēt Vācijā, Luksemburgā, Lielbritānijā, Beļģijā, Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Latvijas koncertturneja gaidāma novembrī. 3. novembrī –Cēsīs, 4. novembrī – Jelgavā, 11. novembrī – Rēzeknē, 12. novembrī – Valmierā, 17. novembrī – Ventspilī, 19. novembrī – Liepājā un 26. novembrī –Rīgā, koncertzālē "Palladium". Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā, kā arī "eKase.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!