Foto: LETA
Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 22. septembrī plkst. 19.00 izskanēs muzikāla novele par 18. gadsimta Venēciju izrādē "Orlando teiksmainā dzīve", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Aizraujoša muzikāla novele par Venēciju 18. gadsimtā skaistas mūzikas skanējumā. Ar lepnumu par itāļu operas kārto šūpuli Venēcijā, ar Sv.Marka katedrāli un Dodžu pili fonā, ar karnevāla spožumu, ar neizbēgamajām intrigām un mīlas pārdzīvojumiem, ar lagūnu noslēpumaino viļņošanos nakts stundās un slēpšanos masku aizsegā, stāsts par dzīvi Venēcijā, kurā tik liela loma bijusi mūzikai. Bet stāsta centrā neapšaubāmi viņš – neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes," tā uzvedumu raksturo tā veidotāji.

Programmā skanēs komponistu Antonio Vivaldi, Karlo Monteverdi, Georga Frīdriha Hendeļa, Džulio.Kačīni un Antonio Lotti mūzika.

Koncertā piedalīsies Sergejs Jēgers (kontrtenors), Jolanta Strikaite (soprāns), Agnese Kanniņa-Liepiņa (baroka vijole), Jānis Stafeckis (kontrabass), Vladimirs Kudrins (ģitāra) un Karina Bērziņa (stāstniece).

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kases un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!