Foto: F64

Carnikavas novada dome jau četrpadsmito reizi izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu.

Pretendentus O. Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz šī gada 30. septembra plkst. 14.00 Carnikavas novada domē (Stacijas ielā 5, Carnikavā).

Pagājušajā gadā par prēmijas laureātu kļuva Jānis Rokpelnis, saņemot naudas balvu 1067,15 eiro apmērā, par savu astoto dzejas krājumu "Post factum", ko klajā laidusi izdevniecība "Neputns". Kopumā O. Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003. gada, un tās laureātu vidū ir Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēters Brūveris, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare u.c.

Arī šogad O.Vācieša prēmija tiks pasniegta novembrī, atzīmējot dzejnieka dzimšanas dienu. Jāpiemin, ka ikviens aicināts arī apmeklēt pērn atklāto O. Vācieša piemiņas vietu Carnikavas kapsētā Siguļos, kas ar valsts, Carnikavas novada pašvaldības un ziedotāju finansiālu atbalstu veidota dzejoļu krājuma "Zibens pareizrakstība" poētikā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas novada domē vai pašvaldības mājas lapā sadaļā "Pašvaldība/Normatīvie akti/Nolikumi". Tālrunis informācijai: 67993545 vai 28615155.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!