Ar norvēģu režisora Pola Refsdāla intīmo "Al-Qaeda" pašnāvnieku-spridzinātāju portretējumu filmā "Dugma: Poga" ("The Button", 2016) kinoteātrī "K.Suns" atklāta 20. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programma "Ārpus laba un ļauna". Režisors vaļsirdīgajās sarunās ar jaunajiem vīriešiem tiecas noskaidrot radikāļu motivāciju upurēties ticības vārdā – filmā "Dugma: Poga" abstraktais termins terorisms iegūst biedējoši personificētus vaibstus.

Pēc seansa notika žurnālista Gustava Terzena moderētā diskusijā par terorismu, svešās kultūras ienākšanu, bailēm un mediju atbildību.

Diskusijā piedalījās: ārsts un politiķis Hosams Abu Meri, Korāna tulkotājs un dzejnieks Uldis Bērziņš, mācītājs un "Zvannieku" mājas dibinātājs un saimnieks Juris Cālītis, ārpolitikas eksperts Mārtiņš Hiršs, žurnāliste un dokumentālo filmu autore Zane Peneze, filmas "Dugma: Poga" režisors, norvēģu žurnālists un dokumentālists Pols Refsdāls un Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore un mediju eksperte Rita Ruduša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!