Foto: Publicitātes foto
Ķegumā, sporta un atpūtas kompleksā "Zelta zirgs", 19. un 20. augustā norisināsies otrais rokenrola, rockabilly un pin-up festivāls "RockUp", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāve Ilze Pleša.

Festivālā apmeklētājus priecēs kopskaitā 30 gan Latvijas, gan ārzemju grupas, kā arī divu dienu garumā būs pieejamas aktivitātes visām paaudzēm, piemēram, šaušana ar loku, seno cīņu māksla, hennas tetovēšanas salons, radošās apvienības jauniešiem "Trepes" aktivitātes, un citas iespējas.
Vienā no šīs vasaras noslēdzošajiem brīvdabas festivāliem uz skatuves kāps gan labāk zināmas vietējās grupas, kā "PND", "Riga Reggae", "The Blues Gang", "Sound Religion", gan arī vairāki mazāk atpazīstami mākslinieki.

Jauno mūziķu atbalstīšana ir viena no festivāla organizatoru prioritātēm: "Mēs savā festivālā vēlamies dot iespēju jaunajām grupām sevi parādīt, jo nereti šie mūziķi ir visnotaļ augsta līmeņa un ievērības cienīgi, bet paši nespēj izlauzties līdz citu festivālu skatuvēm. Tādēļ uzrunājām daudzus talantīgus jaunos mūziķus un priecājamies, ka viņi izrāda atsaucību un ieinteresētību aktīvā sadarbībā."

Vieni no otrā vakara galvenajiem māksliniekiem būs jaunā apvienība "Wild Detroit Gang", kas šogad uzstājusies "Virga Fest", "Latvia Beerfest", kā arī vairākos kopprojektos ar Ainaru Virgu un Hariju Zariņu no "Colt" un "Opus Pro".

Foto: Publicitātes foto

Tāpat festivālā uzstāsies 2003. gadā Cēsīs dibinātā grupa "Side of Pain". Grunge un smagā roka mikslis grupas izpildījumā skanēs sestdienas vakara noslēgumā. "Mums prieks pēc ilgāka "miera" perioda piedalīties tādā festivālā kā "RockUp". Gatavojamies jūs sapurināt ar saviem jaunajiem gabaliem un jau zināmiem hitiem, kā arī iepriecināt ar otru savu muzikālo projektu "Precious Stone", kurā vairāk ar dziesmu rakstīšanu izpaužas grupas buņģiere un basģitāriste," saka grupas pārstāvji.

Ieeja festivālā no piektdienas, 19. augusta, plkst. 15.00, savukārt pirmā grupa uz skatuves kāps plkst. 18.30.

Plašāka informācija par festivālu – "Facebook" oficiālajā profilā.

Biļetes uz festivālu nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!