Foto: Publicitātes foto
Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" uzstāsies pasaulē slavenais kamerorķestris "Maskavas virtuozi, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Kopā ar "Maskavas virtuoziem" koncertēs divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs – pianists Reinis Zariņš.

Koncertā klausītāji varēs dzirdēt dažādu laikmetu un valstu komponistu versijas par gadalaiku tēmu. Kamerorķestra izpildījumā izskanēs Antonio Vivaldi slavenais vijoļkoncertu cikls, īpaši "Maskavas virtuoziem" aranžētais Pētera Čaikovska cikls klavierēm un tango lielmeistara Astora Pjacollas "Četri gadalaiki Buenosairesā".

Īpaši tiek uzsvērta mūziķu augstā profesionālā meistarība, tas pat tiek dēvēts par izcilības orķestri. To 1979. gadā dibinājuši draugi un domubiedri – starptautisku konkursu laureāti, solisti un Maskavas orķestru koncertmeistari. Ik gadu "Maskavas Virtuozi" sniedz vairāk nekā 100 koncertus, uzstājoties Karaliskajā Alberta zālē Londonā (Royal Albert Hall), Kārnegi Ņujorkā (Carnegie Hall), Santori Tokijā (Santory Hall) un citās lielajās koncertzālēs visā pasaulē.

Apvienības spilgtākās iezīmes ir spožs artistiskums, eiropeiska atskaņojuma kultūra un mīlestība pret publiku. Amerikāņu izdevums "Los Angeles Times" kamerorķestri salīdzinājis ar Šveices pulksteni – precīzs un elegants, katram mūziķim veidojot daļu no sinerģiska un ļoti efektīva mehānisma.

"Summertime" festivālā koncerta īpašais viesis būs latviešu pianists Reinis Zariņš, kurš savu meistarību slīpējis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, apliecinājis sevi 11 starptautiskajos konkursos un plašā koncertdarbībā no Eiropas līdz Ziemeļamerikai un Āfrikai.

Koncerta biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!