Foto: Publicitātes attēls
Liepājā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi" 27. augustā, notiks vērienīgas grupas "Līvi" 40 gadu jubilejas svinības "LĪVIfest 2". Visas dienas garumā līdz pat vēlai nakts stundai notiks dažādi koncerti, kuros skanēs "Līvu" dziesmas, piedaloties dažādiem ar leģendāro grupu saistītiem mūziķiem un māksliniekiem, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Par godu šim notikumam, Ainars Virga izveidojis plašu programmu, kurā vienkopus sasaukti Liepājas mūziķi, grupas un izpildītāji.

Jubilejas svinības sāksies plkst. 12.00 ar koncertprogrammu "Līvu dziesmu svētki", kad uz "Pūt, vējiņi" skatuves grupas "Līvi" dziesmas izdziedās Liepājas pilsētas un novada kori, diriģenta Jēkaba Ozoliņa virsvadībā.

Koncertā piedalīsies solisti Guntis Veits, Edgars Silacērps, Andris Ērglis, Elviss Grodums, Ivo Fomins, Ieva Dreimane, Sondra Krauze, Jānis Buķelis, Kristaps Čimbars, Noris un Emīls Dreiblats.

Plkst. 15.00 notiks jauno grupu un dziedātāju "Līvu" dziesmu skate. Jaunie mūziķi koncerta apmeklētājus un konkursa žūriju iepazīstinās ar savu daiļradi, kā arī dziedās kādu no grupas "Līvi" dziesmām savā versijā. Konkursa uzvarētājus noteiks žūrija, kā arī tiks piešķirta apmeklētāju balva.

Šajā koncertā muzicēs arī grupas "Virga Roxx" un grupa "Karogi", kā arī Roberts Gobziņš, kurš sagatavojis īpašu muzikālu sveicienu par godu grupas "Līvi" jubilejai.

Plkst. 18.30 grupas "Līvi" leģendai veltītā vides objekta "Spoku koks" pavēnī vakara koncerta viesus "Līvu" mūzikas noskaņās sagaidīs "Melngaiļskolas Big Band".

Savukārt plkst. 19.00 sāksies galvenais muzikālais notikums – rokkoncerts, kurā piedalīsies Liepājas ģitāristu lielansamblis, "Willow Farm", "Credo", Ivo Fomins un grupa, "Liepājas brāļi" un grupa "Līvi & Buks".

Grupas "Līvi" vēsture un tās ceļš ir bijis gana sarežģīts, grupas vēsturi rakstījuši daudzi mūziķi. Lai arī grupas pirmsākumi meklējami agrāk, šogad aprit 40 gadi, kopš 1976. gadā oficiāli tika reģistrēts grupas nosaukums.

Biļetes uz jubilejas pasākumiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!