Foto: Ineses Galantes fonds

Ar koncertu "Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti" Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē 8. augustā plkst. 19.00 tiks atklāts 12. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante", kas turpināsies līdz 14. augustam, piedāvājot apmeklēt dažādu mūzikas stilu koncertus.

Atklāšanas koncertu ar "LMT Straume" atbalstu tiešraidē varēs skatīties arī portālā "Delfi".

Koncertā piedalīsies pati festivāla rīkotāja un patronese Inese Galante, basbaritons Egils Siliņš, kontrtenors Jēgers, baritons Raimonds Bramanis, kurš festivālā piedalīsies otro gadu, festivāla orķestris un pianists Osokins. Koncerts izskanēs diriģenta Ekharta Vicka vadībā.

Šīs vasaras festivāla viesu vidū būs Ineses Galantes draugi ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas, Nīderlandes un Āfrikas. Festivālā piedalīsies gan gadu gaitā iemīļoti mākslinieki, tostarp kontrtenors Sergejs Jēgers un džeza pianists Daniils Krāmers, gan arī tādi, uz kuriem festivāls gaidījis vairākus gadus – "The Rosenberg Trio" un Džonijs Rozenbergs, kā arī pirmo reizi festivālā piedalīsies pianists Andrejs Osokins.

9. augusta vakarā festivāls Dzintaru koncertzālē piedāvās koncertu "Duelis – džezs – dialogs", kurā muzicēs divi profesionāļi džeza un klasiskajā mūzikā. Koncertā pianists Krāmers pārstāvēs Krieviju, bet pianists Valērijs Grohovskis pārstāvēs ASV.

10. augustā koncertā "Viss par mīlestību" klausītājiem Latvijā būs iespēja dzirdēt labāko fado dziedātāju Antonio Zambužu, kura visi koncerti ir izpārdoti. Lai šajā koncertā pastiprinātu dienvidu siltumu, ar tango izpildījumu uzstāsies mūsu pašmāju mecosoprāns Ilona Bagele.

Spilgts koncerts solās būt 11. augustā, kad Dzintaru koncertzālē uzstāsies kamerorķestris "Maskavas virtuozi" no Krievijas un pianists Reinis Zariņš. Koncertā "Gadalaiki: Vivaldi. Pjacolla. Čaikovskis" kamerorķestris spēlēs dažādu laikmetu un valstu komponistu versiju par gadalaiku tēmu. Galante piebilda, ka festivālam būs liels gods uzņemt kamerorķestri "Maskavas virtuozi", jo katrs no mūziķiem ir izcils solists, bet, kad viņi spēlē kopā, tad šķiet, ka spēlē viens cilvēks. Arī pianists Zariņš paudis gandarījumu, ka viņam būs iespēja spēlēt kopā ar šo kamerorķestri.

Pirmo reizi festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" 12. augustā koncertā "Ģitāras nakts" būs dzirdams leģendārais Rozenbergu trio "The Rosenberg Trio" no Nīderlandes. Tas ir viens no Eiropas labākajiem čigānu svinga un čigānu džeza ģitāristu ansambļiem, kas klausītājus saviļņo jau vairākus gadu desmitus. Koncertā ansamblim pievienosies arī vokālists, dziesmu autors un ģitārists Džonijs Rozenbergs, kurš ar lieliem panākumiem dzied Frenka Sinatras repertuāru, kā arī spēlē virtuozu džeza mūziku.

"Grammy" balvas ieguvējas Dobē Njaorē priekšnesumu varēs baudīt 13. augustā koncertā "Āfrikas ritmi". Kotdivuārā dzimusī, bet tagad jau ilgāku laiku Beļģijā dzīvojošā harismātiskā dziedātāja, perkusioniste un dejotāja Njaorē festivālā "Summertime – aicina Inese Galante" uzstājusies jau iepriekš. Viņas koncerti ir kā ceļojums Āfrikas dvēselē – pārsteigumiem pilns, krāšņs un reizē mežonīgs, krāsām piesātināts un elpu aizraujošs.

12. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē izskanēs 14. augustā ar koncertu "Gala Galante", kurā piedalīsies pati Inese Galante, Sergejs Jēgers, mecosoprāns Oļesja Petrova no Krievijas, Intars Busulis, Rozenbergs, Njaorē, festivāla orķestris, diriģents Vickis un "Ineses Galantes talantu" laureāti.

Biļetes uz festivāla koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!