Foto: Gints Ivuškāns

Otrajā festivālā "Kulakova nakts", kas 6.augustā norisināsies Liepājas koncertdārzā "Pūt vējiņi", grupa "Pērkons" svinēs 35 gadu jubileju, kā arī grupai koncert laikā pievienosies dziedātājs un LNO solists Nauris Puntulis, lai klausītājus priecētu ar dziesmu "Mēs pārtiekam viens no otra". Tāpat koncertā uzstāsies arī grupa "Menuets", kas nupat laidusi klajā savu dziesmu grāmatu.

Gatavojoties šim notikumam, ceturtdien, 28.jūlijā, "pērkonieši" un grupa "Menuets" viesojās "Rockabilly House" Vecrīgā, lai muzicētu, pastāstītu par jauno dziesmu grāmatu un informētu par to, kas gaidāms 6. augustā.

Dziedātāja Ieva Akuratere pauda, ka "Kulakova nakts" Liepājā notiks kā muzikāli teatrālas gaisotnes iekrāsots koncerts, jo pašu liepājnieku atskaņojumā skanēs tās dziesmas, kuras komponists Juris Kulakovs rakstījis Liepājas teātra uzvedumiem. "Tās atskaņos mākslinieks Varis Siliņš, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, mūziķis Emīls Dreiblats. Ceram, ka īpašā Liepājas publika, kura jau paaudzēs ir radināta pie mūzikas svētkiem, arī dalīsies aizrautīgajā "Kulakova nakts" muzicēšanas priekā ar šā vakara viesiem – "Menuetu", "Pērkonu", "Trīs tenoriem", "Willow Farm" un "Rīgas Modēm"."

Foto: Gints Ivuškāns

Kā liriska atkāpe būs Liepājas komponista Zigmunda Latuškevica dziesmas pirmatskaņojums ģitāristes Ilzes Gruntes pavadījumā kopā ar Ievu Akurateri, kura ir dziesmas vārdu autore. Vēl jāpiebilst, ka Juris Kulakovs uz šo pasākumu no Šveices gaida ierodamies vijolnieci – savu meitu Justīni –, lai divatā atskaņotu īpašu kompozīciju.

"Tā kā grupa "Pērkons" šogad atzīmē savu 35 gadu pastāvēšanas gadskārtu, tad esam nonākuši jau kontekstā ar klasiskajām pasaules rokmūzikas grupu iestrādēm – kā "Rolling Stones", "Deep Purple", "Pink Floyd"–, kuru vecmeistarus uz skatuves koncerta laikā atbalsta jaunie asistenti, lai "izrāde varētu notikt", tāpēc esam pieaicinājuši izcilajam komponistam Jurim Kulakovam vēl vienu taustiņinstrumentālistu," piebilst Ieva Akuratere.

Biļetes uz "Kulakovs nakti" vēl iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!