Jūlija sākumā publiskots video, kurā redzams, kā kinopilsētiņā Cinevillā top gaidāmās vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" dekorācijas. Video autors – "Kristaps Jansons Aerial".

Dekorāciju celtniecība ilgst jau aptuveni sešus mēnešus, un filmēšanu Cinevillā plānots sākt 29. augustā. "Līdz tam laikam viss tur būs pabeigts," sarunā ar portālu "Delfi" stāsta filmas producents Andrejs Ēķis. Viņš atkāj, ka topošo filmēšanas laukumu drīkst apmeklēt un aplūkot līdz augusta beigām.

Savukārt neoficiāla informācija liecina, ka filmā galvenās lomas spēlēs divi angļu aktieri, no kuriem viens piedalījies slavenajā "History Channel" seriālā "Vikingi" ("Vikings"). Filma "Nameja gredzens" būs vēsturiska stila vikingu stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13. gadsimtā. Filmas režisors – Aigars Grauba.

Filmas dekorāciju mākslinieks ir Arnis Vatašs, un tās tapušas, filmas veidotājiem sadarbojoties ar uzņēmumiem "Pata AB", "Depo", "Witraktor", "Arčers" un "Sadolin".

"Nameja gredzens" uzņemšana sākusies 2014. gada rudenī, kad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi.

Filma "Nameja gredzens" top ar Nacionālā kino centra atbalstu, sadarbībā ar Anglijas kinoizplatīšanas kompāniju "Kaleidoskops" un Kauņas kinostudiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!