Foto: DELFI
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas koncerti" rīkotais konkuerss par Senās mūzikas festivālu. Uzvarētājiem būs iespēja doties uz festivāla atklāšanas koncertu Rīgas Domā 7. jūlijā.

Konkurss norisinājās no 30. jūnija līdz 5. jūlijam, plkst. 12.00, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēti trīs uzvarētāji, kuri katrs saņems ielūgumu divām personām uz koncertu. Ar uzvarētājiem par balvu saņemšanas kārtību sazināsies portāla "Delfi" redakcija pa konkursā norādīto epastu.

Apsveicam uzvarētājus!

Viesturs Vecgrāvis viesturvecgr@.........lv
Brigita Andersone brigita.andersone@.......com
Sanita ssanjan@.......lv

22. Starptautisko Senās mūzikas festivālu 7. jūlijā Rīgas Domā atklās Latvijas Radio koris promenentā senās mūzikas inerpreta un pētnieka – britu diriģenta Pītera Filipsa vadībā, atskaņojot itāļu, spāņu un britu renesanses mūzikas spilgtāko pārstāvju skaņdarbus.

Pareizās atbildes:

1. Senās mūzikas festivāla ietvaros 9. jūlijā Rundāles pilī notiks koncerts "Varde par princesi" mazajiem klausītājiem. Stāstā piedalīsies gan vijolniece Lāsma Meldere-Šestakova, gan LNOB solisti. Kur šis stāsts norisinās?

purvā

2. 22. Starptautisko Senās mūzikas festivālu 7. jūlijā Rīgas Domā atklās Latvijas Radio koris britu diriģenta Pītera Filipsa vadībā, kurš ir ievērojams senās mūzikas pētnieks un muzikologs, kā arī vairāku grāmatu autors. Viņa pirmā grāmata stāsta par:

angļu renesanses garīgo mūziku

3. 9. jūlijā Rundāles pilī klausītājus priecēs kontrtenors Sergejs Jēgers un baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" diriģenta Māra Kupča vadībā. Kurā gadā šis orķestris ir izveidots?

1990. gadā.

4. 8. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā spēlēs baroka orķestris no Itālijas "Coin du Roi" un spožais soprāns – Elīna Šimkus. Kurš ir šī orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs?

Kristians Fratima;

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!