Foto: LETA
Līdz 27. jūlijam pagarināts iepirkums par Jaunā Rīgas teātra ( JRT ) pārbūvi un rekonstrukciju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paralēli līdz 14. jūlijam paredzēts izskatīt būvniecības uzņēmuma "LNK Industries" iesniegto sūdzību konkursā.

Iepirkuma noslēgšanas termiņš jau iepriekš ticis pagarināts. Iepriekš bija paredzēts, ka konkurss noslēgsies 27. jūnijā.

Jau vēstīts, ka tiek pieņemti pieteikumi konkursā par JRT pārbūvi un rekonstrukciju. Konkursā nav noteiktas cenas robežas, kurās jāiekļaujas pieteikumu iesniedzējiem. Iepirkumā norādīts, ka būvdarbi teātrī konkursa uzvarētājiem būs jāveic divu gadu laikā no līguma noslēgšanas dienas

Jau iepriekš vēstīts, ka nepilnību dēļ pagājušā gada nogalē iekavējās JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana. Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons iepriekš telekompānijai LNT skaidroja, ka ēkas fasāde un vēsturiskais Eduarda Smiļģa kabinets neesot atbildis kultūrvēsturiskā mantojuma prasībām, tāpēc projekts bija jāpilnveido. Šādam projektam, pēc viņa teiktā, bijusi nepieciešama ekspertīze.

JRT ēkas rekonstrukciju bija paredzēts sākt jau 2014. gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukcijas projektam atvēlētā summa sasniedz 19 006 268 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!