Foto: Publicitātes foto

Starptautiski pazīstamā Latvijas akordeoniste Ksenija Sidorova Jūrmalas festivāla koncertā Dzintaru koncertzālē 13. jūlijā plkst. 20.00 spēlēs savu jaunāko programmu "Karmena", portālu "Delfi" informē sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Sidorova kopā ar starptautisku mūziķu apvienību – kontrabasistu Roberto Kohu, pianistu Klaudio Konstantīni, vijolnieku Alehandro Logersio, ģitāristu Rentko Dirksu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari – atskaņos slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas "Karmena", kā arī Astora Pjacollas, Ernesto Lekuonas skaņdarbus un Latīņamerikas tradicionālo mūziku.

Ksenija Sidorova nesen parakstījusi ekskluzīvu sadarbības līgumu ar Eiropā lielāko skaņu ierakstu kompāniju "Deutsche Grammophon". Tās paspārnē 3. jūnijā klajā nācis albums "Carmen", kura centrā – liktenīgā un mūžam nevaldāmā Karmena. Ksenijas spēlētā akordeona skaņās klausītāji atpazīs taktis no Žorža Bizē operas "Karmena", kas šajā gadījumā izskan flamenko ritmos, čigānu mūzikas noskaņās, džeza aranžijās un saldkaisli romantiskās balādēs, jo Bizē operas "Karmena" interpretācija tapusi, iedvesmojoties no Latīņamerikas, Āzijas, Eiropas un Ziemeļamerikas mūzikas stiliem.

"Vēlējos šajā mūzikā ienest ko jaunu, lai Karmenai ļautu runāt citā balsī. Akordeonam nav jāelpo tā, kā dziedātājam, tādēļ tam, ko varu izdarīt ar šo mūziku, nav robežu. Es varu būt izaicinoša un kaislīga gluži kā Karmena un dalīties multikulturālajās muzikālajās idejās, kuras radījuši mani brīnišķīgie kolēģi," medijiem klāstījusi Ksenija Sidorova, neslēpjot, cik ļoti viņu fascinē Bizē "Karmena". Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā skolotā Ksenija Sidorova kļuvusi par akordeona spēles vēstnesi visā pasaulē. Viņas izsmalcinātais sniegums, emocionālā aizrautība un virtuozā meistarība dzirkstī gan kamermūzikas programmās, koncertējot ar pasaulē labi pazīstamiem dziedātājiem un instrumentālmūziķiem, gan solo uznācienos kopā ar simfoniskajiem orķestriem, gan radoši izteiksmīgajās soloprogrammās.

Kā jau ziņots, no 11. līdz 16. jūlijam Dzintaru koncertzālē jau otro gadu norisināsies Jūrmalas festivāls. Festivāla Goda mākslinieks būs dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, kurš kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimkus, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un daudziem citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!