Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā teātrī 18. septembrī notiks komponista Raimonda Paula un operdziedātājas Elīnas Garančas radošās sadarbības vakars – koncerts "Baltās paslēpes", kas būs viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "Tete-a-Tete 2016" pasākumiem, portālu "Delfi" informē Teterevu fonda pārstāvji.

Koncertā, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos jaunas, tieši Elīnai Garančai komponētās dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju. Koncertā "Baltās paslēpes" abi mākslinieki uz koncertskatuves satiksies pirmo reizi. Muzikālā vakara programmā skanēs vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

"Abi mākslinieki ir mūsdienu Latvijas kultūras izcilības un lepnums, turklāt abi ir šī gada jubilāri. Viņu kopdarbs ļaus izbaudīt iepriekš Latvijā nebijušu, intriģējošu un vienlaikus ļoti emocionālu notikumu," uzsver mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

""Mēs abi paslēpes spēlējam ", skan Vizmas Belševicas vārdi dziesmai, kuras nosaukumu izvēlējāmies gan koncertam, gan mūzikas diskam. Baltās paslēpes, kurās viens otru ar iejūtību un augstu profesionalitāti, uzmeklēs abi mākslinieki", stāsta Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Elīna Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā. Kritika Elīnu Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprāna lomu ikonisku interpretējumu. Māksliniece dziļi iejūtas katrā lomā – viņas skaistā balss izstaro spēku un siltumu, mijiedarbojoties ar karalisko stāju un pievilcību. Elīna Garanča uzstājas pasaules lielākajos un prestižākajos opernamos. Kopš 2005. gada viņa ir ierakstu kompānijas "Deutsche Grammophon" māksliniece, trīs no viņas sešiem soloalbumiem saņēmuši "ECHO Klassik" balvu.

Pazīstamais latviešu populārās mūzikas autors un pianists Raimonds Pauls ir slavenākais komponists ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Bieži Pauls ir savu sacerējumu interprets vai izpildītāju koncertmeistars, viņa klavierspēlei raksturīgs ļoti individuāls, īss, akcentēti aprauts piesitiens, kas ļauj nekļūdīgi atpazīt viņa stilu.

Mākslas programma "Tete-a-Tete" ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā. Kopš 2013. gada fonds rīko arī ikgadēju mākslas programmu "Māksla publiskā telpā". 2014. gadā Borisa un Ināras Teterevu fonds un "ABLV Charitable Foundation" nodibināja Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu ar mērķi par dibinātāju līdzekļiem partnerībā ar Latvijas Republikas valdību un Kultūras ministriju veikt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, nodrošināt muzeja darbību, pārvaldīšanu un attīstību, tostarp Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma veidošanu, uzturēšanu un attīstību, nodrošinot muzeja pieejamību sabiedrībai. 2016. gadā "Tete-a-Tete" notiks jau ceturto reizi, piedāvājot sabiedrībai pasaules līmeņa laikmetīgās kultūras notikumu sēriju – pasaules pirmatskaņojumus, izrādes, izstādes u.c.. Vairāk par programmu – www.TaT.lv"

Biļešu iepriekšpārdošana uz Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncertu no 20. jūnija Latvijas Nacionālā teātra un visās "Biļešu paradīzes" kasēs. Biļešu cenas no 20 līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!