Foto: Gints Mālderis

No šī gada 9. līdz 11. jūnijam Alvja Hermaņa iestudējums "Melnais piens" tiks izrādīts Itālijā 21. starptautiskajā izstādē Milānas Triennāle, portālu "Delfi" informēja Jaunā Rīgas teātra (JRT) pārstāvji.

Izrāde Itālijā tiks spēlēta pirmo reizi, savukārt iepriekš tā piedalījusies starptautiskos teātra festivālos un viesojusies teātros Čīlē, Šveicē, Vācijā, Čehijā un Polijā.

Iestudējuma pirmizrāde bija 2010. gada 8. aprīlī, tajā piedalās aktieri Jana Čivžele, Iveta Pole, Liena Šmukste, Sandra Kļaviņa, Kristīne Krūze, Elita Kļaviņa un Vilis Daudziņš. Izrādes vizuālā tēla autors ir Alvis Hermanis.

Foto: Gints Mālderis

Starptautiskā izstāde 21. Milānas Triennāle skatītājiem piedāvā daudzveidīgus kultūras pasākumus no šī gada aprīlim līdz pat septembrim, kas notiek dažādās Milānas vietās. To organizē Milānas Triennāle, kas ir starptautiska kultūras institūcija, kas jau kopš 1923. gada rīko izstādes, konferences, mākslas, dizaina, arhitektūras, modes, kino, komunikāciju un sabiedriskus pasākumus. Augstā līmenī organizētās izstādes veltītas laikmetīgās mākslas un sociāliem jautājumiem, piedaloties vietēji un starptautiski pazīstamiem arhitektiem un dizaineriem, kā arī stilistiem, kas ietekmējuši gaumi un paražas. Milānas Triennāle ir arī muzejs, kas pēta, studē un pārstāv itāļu dizainu no visdažādākajiem skatupunktiem. Tā ir arī ideju laboratorija, kas uzrunā ne tikai savus sekotājus, studentus un profesionāļus, bet arī nākotnes publiku, bērnus un jauniešus, ar eksperimentālām un interaktīvām dizainu kultūras aktivitātēm. Tā ir arī Mākslas pils (Palazzo dell'Arte), kas atrodas Milānas centrā Sempiones parkā un veidota tā, lai būtu izmantojama un pielāgojama jebkuras izrādes vai izstādes vajadzībām.

Izrāde "Melnais piens" tiks spēlēta Mākslas teātrī (Teatro dell'Arte), kas ir radoša telpa inovatīvām mākslinieciskām izpausmēm, kur tiek meklēti jauni formāti attiecībām starp aktieri un skatītāju.

Foto: Gints Mālderis
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!