Foto: Juris Pīlēns (MicRec)

Kompānija "Mikrofona ieraksti" laidusi klajā jaunu dziesmu izlasi Raimonda Paula jubileju albumu sērijā – "Zelta 80" –, kurā apkopoti Maestro Paula pēdējo 30 gadu nozīmīgākie un populārākie ieraksti.

Raimonda Paula jubileju albumu sērijā jau nākuši klajā dubultie dziesmu izlases albumi – "Zelta 60", "Zelta 70" un "Zelta 75".

Dubultajā albumā apkopotas kopā 44 dziesmas, kuru ieraksta laiks ir no 1986. - 2016. gadam. Izlasē šoreiz dominē vairāk mūsu dienu aktuālie izpildītāji, ne tikai 60. un 70. gadu leģendas. Albumu klausoties, ir interesanti sekot līdzi, ar kādiem izpildītājiem kādos laika posmos Maestro ir sadarbojies, un kā tie pratuši interpretēt Paula dziesmas.

Izlasē atrodami tādi izpildītāju vārdi kā Intars Busulis, Dons, Zigfrīds Muktupāvels, Prāta vētra, Harijs Spanovskis, Ance Krauze, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Dainis Porgants, Laima Vaikule, "Remix", Jānis Sproģis, Aija Kukule, Kristīne Prauliņa, Madara Botmane un citi. Tikai šajā izlasē atrodamas dažādas dziesmas no mūzikliem, kuri iestudēti Latvijas teātros un brīvdabas izrāžu hiti.

Albumā iekļautas, piemēram, kompozīcijas "Ziemeļblāzmas romance", "Māte mani auklējusi", "Zelta ābele", "Anniņa, vanniņā", "Kad man maziņam", "Raudāja māte", "Baltā dziesma", "Ja tevis nebūtu", "Rasa", "Sasala jūrīna" un citas. Pirmo reizi kādā ierakstu albumā iekļauta grupas "Remix" 1987. gadā ierakstītā dziesma "Es sev paņemšu līdz". Tā ir tā pati dziesma, kuru Igo krievu valodā ar nosaukumu "Путь к свету" izpildīja konkursā "Jūrmala" un ieguva "Grand Prix".

Izlasē iekļautas arī agrāk izlasēs un albumos nepublicēts dziesmas "Māte mani auklējusi" 1988. gada ieraksts Laimas Vaikules izpildījumā.

Albuma bukletā atrodamas arī vairākas maz redzētas fotogrāfijas. Albuma dizainu veidojis mākslinieks Artūrs Tigulis. Kompaktdisku iespējams atrast mūzikas veikalos, Statoil, Rimi un Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī pasūtīt "MicRec" mājaslapā vai lejupielādēt portālā "Doremi.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!