Foto: Elena Kasatkina. Skats no izrāde "Cilvēks no restorāna"
Rīgā, Ventspilī un Liepājā no 30. septembra līdz 11. oktobrim norisināsies teātra festivāls "Zelta maska Latvijā", skatītājiem piedāvājot Krievijas kritiķu un publikas augstu novērtētas izrādes.

Latvijā varēs noskatīties A. Puškina teātra (Maskava) izrādi "O. Henrija ziemassvētki" un G. Tovstonogova Lielā dramatiskā teātra (Sanktpēterburga) izrādi "Apskurbušie", kas tapušas 2014./2015.g. sezonā un jau novērtētas ar Krievijas Nacionālo teātra Prēmiju "Zelta Maska".

Tāpat skatītājiem tiks piedāvātas teātra "Dramatiskās mākslas skola" Dmitrija Krimova Laboratorijas (Maskava) izrāde "Saviem vārdiem. A.Puškins "Jevgeņijs Oņegins", Aleksandra Kuzņecova projekta (Jevgeņija Kameņkoviča un Dmitrija Krimova Darbnīcas Krievijas Teātra Mākslas Akadēmijas-Krievijas Teātra Mākslas Institūtā РАТИ-ГИТИС, Maskava, diplomdarbs) "Spēlmaņi" un A. Raikina teātra "Satirikons" (Maskava) izrāde "Cilvēks no restorāna".

"Šeit ir viss, ko skatītāji tradicionāli gaida no "Zelta Maskas Latvijā": spoži aktierdarbi, ļoti interesanti režijas un scenogrāfijas risinājumi, iespēja tikties ar atzītiem Krievijas skatuves meistariem un atklāt sev jaunus vārdus," stāsta festivāla rīkotāji.

Kā allaž, festivāla programmu papildinās izglītojoši, labdarības un mākslinieciski projekti.

Biļetes uz festivāla "Zelta maska Latvijā" izrādēm var iegādāties visās teātru kasēs un "Biļešu paradīzes" kasēs, www.bilesuparadize.lv. Plašāka informācija par festivāla izrādēm un norises laikiem – www.goldenmask.lv, www.artforte.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!